Jak czytam nie które komentarze to mam wrażenie że z sadola korzystają albo dzieci albo idioci

Ja napisałem tylko że z punktu militarnego i ekonomicznego bardziej nam się opłaca trzymanie z Rosją, a nie wcielenie do federacji a to różnica, bo obecni politycy trzymają c🤬j wie z kim bo każdy ich wyr🤬a i nie ważne kto rządzi

Co do unii niech eksperci pochwalą się do jakich c🤬jowych traktatów i zobowiązań zmusiła Unia Polskę bo chyba mało wiecie, Rosja pewnie nie byłaby wcale lepsza ale chodzi mi o nieudolność polityków bo tak naprawdę mało co zostało do wyprzedania i co później ?
Niemcy nie są tacy fajni jak co nie którym się wydaje, zapraszam do wyjazdu do Holandii Belgii itp. Porozmawiajcie z tamtymi ludźmi oni bronią się przed niemcami i ich kasą czemu ? Bo mówią, że niemcy to k🤬y które chcą inwestować kasę pod przykrywką niby współpracy a po krótkim czasie chcą rządzić i podporządkowywać kraj pod niemiecką gospodarkę

UK wiesz i bez Unii ludzie pracowali, tyle że hołota ciapacka itp. nie mogła się rozprzestrzeniać tak swobodnie
Mi się marzy niezależny kraj z własną polityką i politykami którzy wiedzą czego chcą i potrafią o to walczyć, a na przykładzie PISu i jego koalicji k🤬y zgadać się nie mogli i trzeba było rozwiązać rząd, natomiast PO które miało być lekarstwem okazało się taką samą zarazą. Przykład kochana pani prezydent miasta W jak zobaczyła ze jej się grunt pali pod nogami to magicznym sposobem obnizyła koszty budowy drogi o 3/4 czyli zaoszczędziła 150 milionów

I ja się pytam jak k🤬a ? Normalny kraj już by ją posadził w celi z jakimś zwyrolem za takie przekręty, ale nie w polsce

W pisie rozumiem 10 kwietnia 2010 wielka tragedia jak by nie patrzeć ale do c🤬ja po c🤬j to ciągnąć ? No i te k🤬a symy od 150 tysięcy do sporo ponad 200 tysięcy na łebka ? No k🤬a czy ktoś w tym kraju dostaje takie sumy za ojca, matke, żonę dziecko meża ?
No kto normalny pakuje najwazzniejszych ludzzi w kraju do jednego samolotu przecież to się aż prosi o zestrzelenie
Na to kasa jest, na budynki zusu srusu i innych kurewskich złodziei jest kasa, na j🤬e ciasta kawe i inne pierdoły kasa jest, na opłacenia prywatnych limuzyn, paliwa, ochrony, prywatnych samolotów, zarcia polityków, hoteli itp itd. Na to wszystko kasa jest, na j🤬a biurokrację które wzrosła też jest kasa, na kurewsko wielkie premie dla rzadzacych jest kasa, do tego te k🤬y nie raz otwarcie się żala że mało zarabiają itp, na ich biura poselskie jest kasa. Na utrzymanie bezprawia durnych służb miejskich, oraz całej bandy komuchów złodzieji i bandytów na to wszystko jest kasa
Społeczeństwo ma to w DUPIE dlaczego bo jest BOGATE I ZYJE SIE LEPIEJ bo przeciez kazdym normalnym cywilizowanym społeczeństwie ludzi myślących już dawno by był zrobiony porządek

Gdyby było inaczej, rzadzących jest 460 a nas kilka milionów wiec kto kogo powinien się bać ?
Przykładów jest wiele i można wymieniać i wymieniac pokolei na każdą partie co sp🤬oliła itp. Ale ludzie szybko zzapominają i zzamiast głosowac na coś nowego albo obalić to w c🤬j i stworzyć państwo od nowa to oni wolą tolerować to co jest bo widocznie jest im ardzo dobrze i nie narzekają na brak kasy pracy itp