Małe "ale" do dwóch punktów:
Do k🤬y nędzy kiedy do was dotrze, że partia narodowo-katolicko-SOCJALISTYCZNA nie może być prawicą. PiS to nie jest prawica. Tylko dlatego, że jakaś partia udaje przeciwnika SLD nie jest z automatu partią prawicową. Na miano prawicy należy zasłużyć konserwatyzmem w sprawach społecznych i LIBERALIZMEM w gospodarczych.
Ksenofobia nie jest taka zła jak ją tefałeny malują. Przynajmniej arabskie muslimy się nie panoszą.
Episkopat płaci opodatkowane rachunki za wodę, gaz, prąd, za telefony, internet, może też TV.
Co mają jeszcze płacić? Ten p🤬lony podatek od darowizny który jest złodziejstwem ze strony rządu? Oj nie. Skoro potrafili wymusić niepłacenie to dobrze dla nich. Może mają płacić do ZUSu składki że niby pracują? Hue hue hue... Posługa księży to nie
Ale solidarność to lewactwo... Związki zawodowe, warczenie na prywatnych przedsiębiorców i płace minimalne to coś co podnosi ideologicznie na duchu "wujka" Stalina...
Jakbyś nie wiedział misiu to podstawa naszego prawa sięga do Biblii, do wierzeń Rzymian albo i dalej do Sumerów i ichniej wiary...
Trudno o większe wmieszanie się w politykę niż stanowienie podstawy prawa i systemu moralnego.
Ci homosie wśród księży występują rzadko.
Jeśli ktoś chce ciężko opodatkować księży bo inni są też nimi obłożenie to głosi poglądy lewackie. Normalny człowiek powinien głosić zniesiniee ciężkich podatków dla wszystkich.
Sprawa 5 księży pedofilów? To jest ta zbrodnia przeciw ludzkości?
Wiesz że mierzenie kościoła prawem które obowiązuje dziś a nie obowiązywało wtedy jest idiotyzmem?
Przez geny to ty co najwyżej i jak widać możesz być idiotą a nie gejem. Homoseksualizm to sprawa czysto psychiczna.
podpis użytkownika
I czyja ma to być zasługa? Kościoła lub PiS-u? A może to bojówki Giertycha sprawiły? Bzdety a nie ksenofobia. Muslimów nigdzie nie było, gdzie ZSRR miało swoje wpływy i to sowieckiej władzy zawdzięczamy, że ich tu nie ma. To są fakty. Vide Francja czy Niemcy. mają teraz przerąbane. Ksenofobia JEST zła.
podpis użytkownika
...Niech staną zegary...Co w tym ciekawego, że kompletnie mnie nie interesuje opinia księży na temat polityki. Chcą niech gadają. Wolność głoszenia własnych przekonać chcesz komuś zabrać tylko dlatego, że zawodowo zajmuje się mówieniem chętnym o co jego zdaniem chodzi w Biblii, a nie szyciem butów? Normalny jesteś?Heh, a do mieszania się kościoła z polityką już się nie odniesiesz? Ciekawe...
A i patrz widzisz, od razu wiadomo skąd problem ci się wziął. Normalnie nie byłeś w stanie doczytać, pewnie liter za dużo w jednym miejscu. Pisałem o ksenofobii. Skąd ci się w tym PiS, albo Giertych znalazł chyba sam nie wiesz. Tylko dlatego, że PiS jest ksenofobiczne nie oznacza, że ma prawo wypowiadać się w imieniu każdego ksenofoba w Polsce. Sram na PiS i Giertycha, bo to socjaliści. Z drugiej strony jestem ksenofobem, bo widzę do czego doprowadza nadmierna tolerancja (Francja, Niemcy). Przestań oglądać newsy z TV i zrozum, że to są dwie kompletnie niezwiązane ze sobą sprawy.I czyja ma to być zasługa? Kościoła lub PiS-u? A może to bojówki Giertycha sprawiły?
Jezus przegonił kupców ze świątyni i od swoich uczniów wymagał skromności bliskiej ascezie, a współczesny kler tapla się w kasiorze z której nawet podatków nie odprowadza.
Wszystko kręci się wokół mamony i nawet na modlitwy za zmarłego należy księżulkowi zapłacić...![]()
[itd.]
Co w tym ciekawego, że kompletnie mnie nie interesuje opinia księży na temat polityki. Chcą niech gadają. Wolność głoszenia własnych przekonać chcesz komuś zabrać tylko dlatego, że zawodowo zajmuje się mówieniem chętnym o co jego zdaniem chodzi w Biblii, a nie szyciem butów? Normalny jesteś?
A i patrz widzisz, od razu wiadomo skąd problem ci się wziął. Normalnie nie byłeś w stanie doczytać, pewnie liter za dużo w jednym miejscu. Pisałem o ksenofobii. Skąd ci się w tym PiS, albo Giertych znalazł chyba sam nie wiesz. Tylko dlatego, że PiS jest ksenofobiczne nie oznacza, że ma prawo wypowiadać się w imieniu każdego ksenofoba w Polsce. Sram na PiS i Giertycha, bo to socjaliści. Z drugiej strony jestem ksenofobem, bo widzę do czego doprowadza nadmierna tolerancja (Francja, Niemcy). Przestań oglądać newsy z TV i zrozum, że to są dwie kompletnie niezwiązane ze sobą sprawy.
Chryste Panie co ta propaganda ludziom z mózgów robi...
podpis użytkownika
A dlaczego mieliby nie płacić ZUS-u? Niech najpierw uczciwie rozliczą się z tacy, następnie mogą mówić o posłudze.
Bo posługa w kościele kosztuje i to sporo, zwłaszcza na małych wsiach. "Co łaska, ale nie mniej niż tysiąc za pogrzeb". Mówi ci to coś? A to są realia.
Ciekawy jestem czy powiedziałbyś to w 1980 stojąc przed Stoczniowcami w Gdańsku lub górnikami z kopalni Wujek. Nawet nie nazwę tego kompromitacją z Twojej strony. To jest poniżej wszelkiej krytyki.
Podstawa naszego Państwa sięga do biblii? A to skąd żeś wziął, heheheh. Przyjechali, napadali, gw🤬cili, a tego, kto nie twierdził, że podlega władzy Rzymu palono na stosie. Ile dzieci zabito? Poczytaj trochę Misiek, bo już naprawdę odjeżdżasz w kosmos
Pedofile pewnie częściej niż pedzie, bo to właśnie ich ukrywa Watykan, żeby sobie piaru nie zepsuć.
A skąd przekonanie, że lewacki pogląd w sprawie podatków jest zły? Masz lepszy? Jaki? Znieść wszystkie podatki, a szczególnie te dla KK? "Każdy płaci po równo wobec państwa" - to rzeczywiście nienormalny pogląd...
Tak. To jest zbrodnia przeciw ludzkości. Czy mieści się w twojej definicji zbrodni - pewnie nie. Jednak poczytaj też trochę o tym, co księża robiły irlandzkim dzieciom. Ja bym ręcznie udusił i zdelegalizował taką organizację.
Argument obrońcy stalinizmu, hitleryzmu. Wtedy tez było inne prawo.
Skoro wiesz lepiej to życzę powodzenia, gdy zaczniesz leczyć swoje dziecko z homoseksualizmu przez modlitwę
![]()
nie spinaj człowieku, nie musisz tego rozkładać na części pierwsze, takie są fakty.
jesteś obrońcą wiary okej, wcale nie przekonuję Cię żebyś ją porzucił, mam swoje zdanie twoje argumenty może i słuszne, ale kościół jako instytucja przedstawiająca Boga na ziemi powinna być nieskazitelna, wtedy nikt by się nie czepiał.
I nie wyzywaj od lewaków bo w demokracji można być lewakiem. Za SLD było Ci źle? Do 2005 roku - prawie 7 procentowy wzrost gospodarczy, stabilizacja rent i emerytur, podwyżki dla budżetówki, rozpoczęcie wielkich inwestycji. Dopiero potem zaczęło się sypać.