Tam mają tanie ogrzewanie, prąd i paliwo - nie musza sie spuszczac nad ocieplaniem dumu, izolacja itp. Nie ma tez czesto kultury osiedlania sie w jednym miejscu na cale zycie - czesto zmieniaja miejsce zamieszkania jesli znajda prace dzies indziej - mało kto bedzie budowal dom 3 lata - tam deska deska i ogien
11 flot lotniskowców, a budynki z kartonu, które zabiera ze sobą mocniejszy wiatr. z resztą czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje, wypowiedziałem się jedynie na temat budownictwa, a ty mi z armią wyjeżdżasz! z resztą to jedyne czym się mogą pochwalić, chociaż tam też mają niezły skansen, jak ruscy. poczytaj co polacy mieszkający w stanach mają do powiedzenia na ten temat, znam kilku, którzy stamtąd wrócili i wszyscy mają podobne zdanie: skansen
Może i budynki z kartonu, ale jak jakiś przeciętny jankes chce taki kupić to musi się zapożyczyć na całe życie, a później płaci od tego podatek katastrofalny.
Śmieszy mnie taka durna krytyka. Zdajesz sobie sprawę, że USA to nie tylko chaty z dykty i fentanyl na ulicach? To są skrajne przypadki. Zupełnie gdyby przyjechał do nas jakiś Amerykanin do Podlasia na totalne zadupie, zobaczy stare zniszczone chaty pod eternitem, pijaczka pod sklepem i nasrane na chodniku, po czym stwierdzi, że Polska jest biedna i c🤬jowa.
Sam Teksas gdyby był osobnym krajem, to byłby 8 gospodarką świata. Bezdomni, dragi i chaty z kartonu tego nie dokonali.
Tam mają tanie ogrzewanie, prąd i paliwo - nie musza sie spuszczac nad ocieplaniem dumu, izolacja itp. Nie ma tez czesto kultury osiedlania sie w jednym miejscu na cale zycie - czesto zmieniaja miejsce zamieszkania jesli znajda prace dzies indziej - mało kto bedzie budowal dom 3 lata - tam deska deska i ogien
może i zadłuży się na całe życie, ale przynajmniej przy byle potknięciu bank mu go zabierze
a mnie śmieszy spuszczanie się nad kolosem na glinianych nogach! każdy amerykanista ci to powie!
wiesz, że na północy kraju zimy mają bardziej doj🤬e niż u nas? nie muszą ocieplać powiadasz?
to, że jankesi by mnie wyśmiali to byłby śmiech przez łzy! oni doskonale wiedzą jak jest, a że dla nich armia to biznes, nie bezpieczeństwo to inna sprawa, stąd wysoce rozwinięta zbrojeniówka, ale przeciętnego jankesa, poziom życia nie odbiega wiele od poziomu życia przeciętnego europejczyka. a jak już tak chwalisz ich armię to pochwal ich służbę zdrowia, na którą nie stać byle kmiotka. leczenie tylko dla bogatych to taki sam biznes jak zbrojeniówka
Tak, wiem. Ale jakbys probowal czytac ze zrozumieniem to nie musialbym toczyc tej dyskusji dalej. Sprawdz sobie tylko ceny paliw i energii w USA w porownaniu do zarobkow. Dodatkowo brak ETS, Zielonego ladu itp. Amerykanin ogrzeje dom bez zwracania uwage na koszty ba sa nikle - w Polsce poszedlbys z torbami. A ta mityczna sluzba zdrowia - ja sam place w podatkach podobna stawke jaka ma miesiecznie typowy amerykanin za Healthcare.
za równowartość twoich składek jankes z poważniejszą chorobą usłyszy "zapłać, albo sp🤬alaj i zdychaj"
zielone łady dopiero trampek wyj🤬 do kosza, a pomijając haracze z dupy za emisje spalin, nasza energia była by równie tania, gdyby nie wszechobecne złodziejstwo.
11 flot lotniskowców, a budynki z kartonu, które zabiera ze sobą mocniejszy wiatr. z resztą czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje, wypowiedziałem się jedynie na temat budownictwa, a ty mi z armią wyjeżdżasz! z resztą to jedyne czym się mogą pochwalić, chociaż tam też mają niezły skansen, jak ruscy. poczytaj co polacy mieszkający w stanach mają do powiedzenia na ten temat, znam kilku, którzy stamtąd wrócili i wszyscy mają podobne zdanie: skansen
I to jest ta "lepsza i bogatsza" część świata?
Tak a o co chodzi?
W Polsce komendant policji rozp🤬ala komendę. Nielegalnie przemyconym granatnikiem (oddaje 2 bądź więcej) strzały w budynku pełnym ludzi.
Nikt nie ponosi konsekwencji.
Partia rządząca broni go i nie wyciąga żadnych konsekwencji bo to jeden z nich.
W kraju w którym rządziła partia która się identyfikowała jako konserwatywna, katolicka i przestrzegająca prawa doszło do ataku terrorystycznego.
Terrorysta nie został odstrzelony Ba nawet nie postawiono mu zarzutów ani nie poszedł siedzieć na dożywocie.
Tylko że wybudują nową w kilka dni maks. Należy się zastanowić czy budować długo jak u nas i porządnie czy z kartonu w kilka dni