Ork.Fajny, uuu, post-sowieci

Mówisz, żem troll, a sam p🤬lisz takie głupoty, że to tylko pod trolling podchodzi. Rosjanie utożsamiają się ze swoją historią i starają się kontynuować chlubne tradycje przodków i nie powtarzać niechlubnych. A to o co ci chodziło nazywa się "homo-sovieticus" i jest gatunkiem zagrożonym wyginięciem - spotkasz go do dziś w każdym kraju post-komunistycznym i z każdym dniem jest ich coraz mniej.
No i prosimy o zródła tych jakże fascynujących twierdzeń jakoby Rosjan dziś nie było

. Słuchamy ciebie bardzo uważnie, czekamy na wypowiedzi historyków, antropologów i reszty. Bo jak na razie ten obraz co tu przedstawiłeś ni jak ma się do tego kim są obecni Rosjanie.
No i udowodnij mi, że wydanie broni chłopom i c🤬jowe rządy i potem dowodzenie Cara Mikołaja II nie były gwoździem do trumny i dały początek rewolucji.
Dymekx, ale że przed 1917 to Rosja przodowała na świecie i była jedynym porządnym konkurentem dla Imperium Brytyjskiego to ty wiedz. O ile historia najnowsza u nich średnio "błyszczy" to i tak trzeba pamiętać, że Drugą Wojnę wygrali Sowieci (bohaterska obrona Moskwy, bitwa pod Stalingradem, Operacja Bagration, zdobycie Berlina to tylko 4 i inne wspaniałe sukcesy - no i pamiętaj, że do 1944 ZSRR prawie nic nie dostał w ramach Lend-Lease więc wszystkie te kluczowe zwycięstwa wygrali sami), podbój kosmosu (pierwszy satelita, organizm, człowiek, kobieta

, stacja kosmiczna MIR), sukcesy w dziedzinie broni można liczyć w miliony. Oprócz tego mnóstwo osiągnięć w dziedzinie medycyny i techniki. Więc nawet w czasie komuny, czyli najc🤬jowszych czasach w ichniej historii, mieli oni sukcesy i odkrycia z których do dziś korzystamy...
Aż strach pomyśleć co będzie, jeśli do władzy dojdzie u nich kolejny Piotr I Wielki i znów zreformuje kraj...
Ogólnie dziwi mnie ta nienawiść i wręcz fetysz w atakowaniu Rosji i próbowaniu zdyskredytować wszystkich ich zasług, przypominając z uporem maniaka i wykorzystywaniu 70 ostatnich lat, żeby opluć i upodlić naród, który nie raz nie dwa pokazał swoją siłę o której Polacy mogą tylko marzyć. Dla was widzę historia Rosji zaczyna się w 1920 a kończy w 1989 i ignorujecie nawet fakt, że dziś przeciętny Rosjanin, który nacierpiał się 10x więcej od przeciętnego Polaka i miał REALNY socjalizm, a nie jakąś Polską podróbkę w której obywatele stali pod hotelem International i wymieniali turystom dolary, zarabia dziś więcej od przeciętnego Polaka, mimo, że ani Unia, ani hameryka ani nikt inny mu nie sypnął groszem na rozwój. O proszę, dam taki wykresik:
Rosja nawet dziś do wszystkiego dochodzi z trudem ale sama i nie polega na dotacjach z UE, które dla Polaków są trzonem inwestycyjnym i nawet byle centrum sportu w Oleśnie śląskim w 60% było opłacone przez Unię.
Ale uwaga, w jednym Polacy przodują na świecie, że nawet USA czyści nam buty! Ilość osobówek na 1000 mieszkańców!
Zawsze się dziwiłem jakim k🤬a cudem na osiedlu gdzie mieszałem we Wrocławiu już nawet trawniki są zajęte, a w UK na 10 mieszkań jest jeden samochód... Gratulacje Polacy, narzekacie, że was na nic nie stać a macie po 3 samochody na rodzinę

Na takie coś nawet amerykanie nie mogą sobie pozwolić, ale was stać