Ja akurat c🤬j wbijam w tą całą politykę i jestem przekonany, że kto by nie rządził to p🤬da życiowa zawsze będzie p🤬dą i zawsze będzie szukać winnych swojej p🤬dowatości, biedy, niezaradności, braku kasy, wśród innych a nie w sobie. Zawsze będzie winny jakiś Tusk, Kaczyński czy Mosze Goldberg z k🤬a Indochin.
Biedni i głupi byli, są i będą. I jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby któryś powiedział - Jestem cipą bo nie umiem zarobić - tylko zawsze - przyczyną mojej c🤬owatości jest (ktoś tam)
Zapewne Twój tatuś zapewnił Ci start sprzedając dla SB/UB.
Tylko czerwona hołota ustawiła się w Polsce po 89.
Wstyd.
ośmieszasz sięi obrażasz swoich rodziców zachowując się jak zwykła k🤬a atakując czyichś, moi rodzice zap🤬lali jak dzikie woły w pgr-ze a z upadkiem komunizmu cała okolica straciła pracę więc k🤬a nie miałem łatwo bo na żarcie czasem brakowało; ale dałem radę nieudaczniku
każdy ma to na co zasłużył, ale łatwiej powiedzieć "to on jest winny"
To nie jest tak "hop siup zakładam firmę i za trzy lata mam już dobrze". Owszem ileś takich firm powstało i ileś tam się czegoś dorobiło, ale nie da się zrobić tak żeby każdy miał własną firmę. Ktoś musi pracować w fabrykach, stoczniach itd. i o tych ludzi chodzi bo to oni najbardziej dostają po dupie od tego rządu
A co może wszyscy powinni zakładać firmy i od razu powinien być zysk? Podejście "pójdę na prywatę i będę miał potąd" jest tragiczne... Co rusz wychodzą nowe firmy 1-10 osobowe, gdzie prezes(właściciel) wpadł na pomysł, że oto on bez żadnej wiedzy ekonomicznej otworzy interes, którym zarobi na Lambo i apartament w Dubaju. Z własnym biznesem jest jak z chlaniem i kacem:
-dobrze planujesz przed, wiesz co robić później, będzie ok. Idziesz się napić na "spontanie" zalewasz ryja bez opamiętania to następnego dnia masz tragedię.
Co do pracowników fabryk itd. Wiedz, że ludzie w wielu przypadkach nie mają tak źle. Popatrz na średnie wynagrodzenie pracowników fizycznych w takich miejscach jak Tychy, jest to górna granica średniej krajowej. Według mnie jest to całkiem nieźle biorąc pod uwagę, że swoją pracą świata nie zmieniają, historii nie tworzą.
Co do panów co przerzucają cegły na budowie, bądź kopią rowy to sytuacja jest prosta:
- Za pewne kiedyś gdzieś w swoim życiu wybrali inne priorytety niż nauka i pracowanie nad sobą.
Sorry UP, źle to ująłem. Chodzi głównie o młodzież. Wiadomo w tamtych czasach było inaczej (w rodzinie miałem podobną sytuację).
Ale pomówmy teraz o młodzieży bo taka tutaj przesiaduje (i odnośnie jej komentowałem). Pisanie, że to wszyscy rzucają kłody pod nogi, gdy ja nieoszlifowany diament mam takiego pecha jest śmieszne. Mamy czasy jakie mamy i to nie ważne jaki kraj, Polska, Niemcy czy Mongolia, trzeba się wykwalifikować żeby zarabiać. No chyba, że ma się pomysł na zarobek (ale to przeważnie się kończy na dobrym pomyśle). Nie ma co się oszukiwać, murarz nie będzie nigdy zarabiał tyle co prawnik, lekarz, finansista (wynika to z tego, że trzeba więcej pracy włożyć w zostanie lekarzem, prawnikiem bądź finansistą). Sposób selekcji siły roboczej tak już działa. Osoby mniej sprawne do pracy umysłowej idą pracować fizycznie. Nie ma się co na to złościć bo wychodząc z założenia, że każdemu się należy tyle samo to wracanie do czerwonych panów.
Co do władzy. Może nie zostało to przez ciebie doczytane. To nie obecna władza jest zła. Wszyscy byli do dupy od 89 roku (nie mówiąc już o poprzednikach, którzy taki syf zostawili w spadku). Każdy robił machlojki i trzymał się kurczowo stołka. Jeszcze raz dopiszę, nie ma teraz alternatywy (chyba, że mówimy o radykalnych środkach). A co do działań politycznych to powiem tak. Nie jest prawdą, że politycy specjalnie chcą kraj pogrążyć w gównie. Problem jest to, że oni bardziej z już nagromadzonego gówna chcą kraj odkopać. Nie da się tego zrobić zadowalając wszystkich gdyż wiąże się to z niepopulistycznymi decyzjami. Pisząc po ludzku: Z chęcią dał bym wszystkim po 100 zł, ale nie mam. Tak samo chodzi o państwo jako organizację. Nie da się obniżać podatków, polepszać służby zdrowia, budować pięknych miast nie mając na to pieniędzy!
I nie zrozum mnie źle. Pisałem, że wg. mnie politycy powinni robić więcej, że dało by się może jakoś to zmienić ale nie rozumiem ludzi, którzy widzą tylko na czarno i biało.![]()
Dobra dobra. Tylko nie może być tak że zarabiajątylko elity a reszta społeczeństwa ma wp🤬lać szczaw!
Popatrz ile zarabiająpolitycy i teraz pytanei za co ?!
podpis użytkownika
Najpierw cię ignorują.