Piesi mają przej🤬e..
podpis użytkownika
Tutaj KolekcjaChyba kierowcy a nie piesi. Przez brak rozwagi i instynktu przetrwania oraz pychy pieszych kierowca jest szarpany przez sądy. Prawo jest skonstruowane tak że to kierowca musi udowodnić że pieszy to debil.
Jak idziesz do ZOO to pchasz się do klatki z tygrysem...?
Problem w tym że o naturze tygrysa wie nawet dziecko ale o tym że kierowca tira nie widzi, jak mu ktoś przechodzi zaraz przed maską raczej większość nie wie. Z resztą to że nie widział nie tłumaczy kierowcy od dawien dawna ludzie wymyślili coś takiego jak lusterko i w tirach montuje się właśnie takie aby widzieć co jest przed maską.
podpis użytkownika
Tutaj KolekcjaGiną w większości Ci co włażą pod koła.
Ale to są akurat twoje domysły bo raczej nie ma statystyk dotyczących z czyjej winy ludzie giną na jezdni, a jeśli masz chętnie poczytam.
"Wchodząc na jezdnie wchodzisz w środowisko samochodów..."
Fajnie to rozwiązali w niemczech, centra miast nie są środowiskiem samochodów a pieszych i tam piesi mają zawszę pierwszeństwo. Na drogach na których samochody mogą jeździć więcej niż 50 tam już jest świat pojazdów i tam przejścia są tylko z sygnalizacją aby pieszy mógł zatrzymać ruch i bezpiecznie przejść.
"Samochody obwieszone jak choinka lusterkami plus kamery 360 nie rozwiążą problemów."
Nie rozwiążą, zwłaszcza gdy ludzie za kierownicą ich nie używają, na filmie nie widać czy betoniara je ma ale na pewno ich nie używał. A jak typ nie ogarnia bo ma za dużo do pilnowania to się nie nadaje na kierowcę.
"Nie jestem kierowcą zawodowym ale mam sporo przejechanych km służbowymi samochodami po Polsce i widzę który pieszy kontroluje sytuacje a który pcha się do gipsu."
I ani razu nie wiedziałeś dzbana za kółkiem, który nie powinien nawet taczką kierować? tylko piesi popełniają błędy?
Prawda jest taka że jakby każdy się pilnował to takich zdarzeń jak na filmie praktycznie by nie było, zwalanie tylko na jedną grupę całej odpowiedzialności jest może i proste ale nic nie rozwiązuje. Daleko mi do twierdzenia że piesi mają być świętymi krowami bo to się strasznie zemści ale trzeba pamiętać że i kierowcy jak i piesi to są tacy sami ludzie a to ludzie popełniają błędy. Tak jak na filmie, kierowca nie ogarnął więc ma człowieka na sumieniu a pieszy także dał dupy i jest naleśnik a wystarczyło aby tylko któryś z nich bardziej uważał.
podpis użytkownika
Tutaj Kolekcja