mare30ks napisał/a:
rax nie posraj sie z oburzenia tylko
uwielbiam podawanie takich przykladow jak Hongkong i inne rejony
jakos niedojeb jeden z drugim nie potrafi sie zastanowic czemu nagle w secru "komunistycznych" Chin wyrasta sobie wolnorynkowy raj
Yyyyyy... Z autonomicznej enklawy dzierżawionej przez brytyjczyków, która ominęły wojna domowa, wielki skok i rewolucja kulturalna i której władze skłaniały się bardziej ku leseferyzmowi niż socjalizmowi?
mare30ks napisał/a:
ciezko o wiekszych debili niz kucow ktorzy dla podparcia "swoich" prawd potrafia zmanipulowac kazdy fakt, byle tlyko pasowal do historii
a jak nie pasuje to wina lewakow, wogole wszystko wina lewakow ostatnio
Jakich k🤬a tez? Czego knypie nie rozumiesz? Że wszyscy powinni polegać na swojej pracy, umiejętnościach i przezorności, a nie liczyć na "darmowe"? Że jeśli chcesz socjalu możesz go sobie kupić na wolnym rynku, zamiast zmuszać wszystkich do jego finansowania(i nie p🤬l że cię nie stać, bo nie stać cię - musisz płacić wysokie podatki i parapodatki)? Czy może tego państwo nie musi łaskawie zezwalać czy mówić mi jak i gdzie mogę postawić wychodek na działce? Jeśli ktokolwiek czymkolwiek manipuluje, to są to nasze media i politycy sejmowego mainstreamu. Gdyby nie TVN to bym nie wiedział jak dobrze mi się żyje.
mare30ks napisał/a:
a jak nie pasuje to wina lewakow, wogole wszystko wina lewakow ostatnio
Nie jak nie pasuje tylko we wszystkich sferach życia publicznego do których mają dostęp te pazerne niedojeby i nie ostatnio tylko od jakichś 90 lat.