uuu, jeżdżę dużo, ale nie widziałem nigdy tirówki z awaryjnymi
Kolezanko wlaczamy w holowanymna autostradach i drogach szybkiego ruchu, a holowac mozna tylko do pierwszego zjazdu.
link i wszystko na ten temat:
Jesteś butloszczoch? Zgadłem?
Ale RDOLISZ bzdury!!!! NIGDY(!) nie włączamy, gdy pojazd jest w ruchu : awaryjnych.
Kierunkowskazy służą do tego, aby pokazać innym w którym kierunku chcesz jechać - co awaryjne skutecznie uniemożliwiają.
Tobie kodeksowa ciamajdo chyba chodziło o (art. 31) "(...) pojazd holowany może wysyłać żółte sygnały błyskowe w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu;"
Błyskowe TO NIE SĄ AWARYJNE.
Żółte błyskowe ma np. smieciarka, to jest tzw. kogut.
URwaa ale żeś se źródło wiedzy znalazł ja erodlę... laweciarz niech się zajmie holowaniem - prawo (drogowe) zostaw prawnikom.
Spytaj tych laweciarzy czy chcieli by być w trakcie wyprzedzania takich holujących się na awaryjnych, gdy holujący zacznie wtedy skręcać w lewo - a ty tego nie wiesz bo cymbał jedzie na awaryjnych zamiast dać ci znać, że będą skręcać.
Jazda na awaryjnych... jak gupie tirówki podczas cofania. Widzisz takie wykroczenie i cieszysz się, że gamoni spotkała kara.
I w holującym... i w TIRze... i w ogóle przepisy pozwalają tylko podczas unieruchomienia pojazdu.
W takim przypadku powinienes miec trojkat badz awaryjne
Włączają by w lusterku lepiej widzieć koniec naczepy oraz np. rampę
Dalej się publicznie WYDURNIASZ. Nie - nie można wtedy także używać świateł awaryjnych.
Prawem drogowym zajmuję się codziennie - znam ustawę prawie całą na pamięć plus orzecznictwo.
Powtórzę;: piszesz BZDURY!
Jakoś na egzaminie wiedzą do czego służą awaryjne i takich idiotyzmów nie odwalają. Jak mają problem z wzrokiem i oceną odległości nie powinni być kierującymi.