Przy braku argumentów zawsze pada tekst typu:
zgonex napisał/a:
mój komentarz wywołał wściekliznę macicy, nie odwrotnie. kup sobie kołek osikowy i siedź na nim, to cię uspokoi
Błąd - nie wywołał niczego, mój pierwszy komentarz odnosił się do Twojego stwierdzenia, że kobiety nie mają własnego zdania, ale jeśli zakładasz, że kobiety podejmują decyzję pod wpływem męża/ojca/brata i są to też błędne decyzje, więc z automatu całe c🤬jstwo tego świata to Wasza wina... nie uważasz, że to ciut chore? (pytanie retoryczne)
To, że obracasz się w takim, a nie innym środowisku, albo zostałeś wychowany tak, a nie inaczej to nie moja wina i nie mam zamiaru wpływać na Twój skrzywiony światopogląd.
Dziękuję za troskę co do mojego życia intymnego - uwierz mi nie narzekam, myślę, że mój partner również.
zgonex napisał/a:
poza tym, skąd w twojej pustej główce wziął się pomysł, że prezydenta usa wybiera kongres? widać nie odróżniasz kongresu od kolegium elektorskiego, ale to materiał na osobną dyskusję.
Pisałam w pracy, na szybko - ale widzę, że doczytałeś. To pewnie też wiesz, że kolegium elektorskie liczy tyle samo osób co kongresmenów (jak dobrze pamiętam coś ponad 550) - wiem, że jest ciut inaczej w trzech stanach, ale studia dawno temu skończyłam i nie chce mi się wracać. Ale masz rację, pomyłka była - skrót myślowy, czy po prostu zmieniałam formę podczas pisania.
Nie czytam wszystkiego co jest na sadolu, pewnie prowadzone są różne badania i różnego rodzaju doświadczenia - opieranie swojego zdania czy proponowanie mi abym się dokształciła samemu reprezentując taki a nie inny poziom uważam za hipokryzję.
Czytałeś Władcę Much jako dzieciak, to może wróć do niej jako dorosły i dojrzały człowiek - znajdziesz tam nie tylko manipulację, ale to jak funkcjonuje i do czego jest zdolny człowiek w określonych warunkach.
Ostatni post na ten temat. I tak jak mówiłam polecam Xennę na zatwardzenie, łatwiej będzie Ci się żyło.