Skoro dla innych symbolika nie ma znaczenia i uważają, że nie ma różnicy w okazaniu pamięci jednym, a zapominaniu o innych, to niech na grobach swoich bliskich postawią srakę.
A kto tu idzie pod prąd ? i wcale nie chce być fajnym tylko przeraza mnie brak tolerancji poczytajcie Mendla Gdańskiego - Marii Konopnickiej
— Uczciwym żydem być jest piękna rzecz! To pamiętaj sobie! A teraz się ucz, żeby
ty głupim nie był, a czapkę to ja tobie inszą kupię, to ty nie potrzebujesz płakać, bo to
głupstwo jest!
— Żydów? Jakich żydów? Jeśli tych, co uni złodzieje są, co uni ludzi krzywdzą, co
uni po drogach rozbójstwo robią, co uni z tego biednego skórę ciągną, nu, to czemu nie?
Ja sam pójdę ich bić!
Ja p🤬lę, toż to zbrodnia! Skazać ich na 25 lat w obozie pracy w Umciapipidowielewku... Dajcie na luz ludzie. Wszystko wszystkim, ale czy uważacie sygnaturę za jedyną i niepowtarzalną wyrazistość pamięci o poległych? To powoli zakrawa na kpinę...
Kur.. tu widać jak mamy ograniczonych ludzi w kraju czego wy się czepiacie tego że uczcili pamięć żydów walczących w gettcie? bo nie kumam. Powstanie Warszawskie też jest obchodzone. LUDZIE tu chodzi o PAMIĘĆ a nie o gówniane i zawistne komentarze typu " Rozpie**olić ten chory rząd w piździec! " itp. pomyślcie chwile. Jak nie wiecie TO ŻONKILE (taki kwiat bo to tez trzeba wam tłumaczyć ) są symbolem tego wydarzenia... brak mi słów, po prostu boje się o tą Polskę w której coraz mniej tolerancji i szacunku dla drugiej osoby. To że to jest SADISTIC nie znaczy ze należy mieć brak szacunku dla ludzi...