wpadłem na pomysł. Może wysyłajmy kaszę gryczaną i sól na dowolne losowe adresy na Białorusi z pozdrowieniami z Polski, Litwy etc.? Jalby to poszło masowo i wywołało ogólnonarodowy wk🤬 to Białoruś obaliła by dyktatora z powodu kaszy gryczanej. Da się wymowniej upokorzyć tego wąsatego kartofla?
z wiki: cechami dyktatury są stosowanie przemocy wobec przeciwników politycznych (np. pałowanie kobiet na protestach), brak szacunku wobec praw obywatelskich (np pałowanie kobiet na protestach), czy dowolność stanowienia systemu prawnego (np zmiana prawa aborcyjnego przez TK - tu przy okazji rozj🤬y został trójpodział władzy bo władza sądownicza stała się ustawodawczą, podstawy ustroju demokratycznego mówią "pa, pa"), władza jest sprawowana przez jedną osobę lub wąskie grono osób (bez komentarza), dążenie do pełnej kontroli społecznej i życia obywateli (np zakaz aborcji).
I nie, nie jestem zwolennikiem aborcji na życzenie, po prostu jeden czytelny dla każdego przykład dyktatorskich zapędów pisu...
podpis użytkownika
OpisSpotykałem się z Białorusinką. Młodzi ludzie nie są głupi - mają neta i wiedzą co jest 5. Tak samo jak u nas. Naiwni są tylko ci starsi, którzy czerpią wiedzę z TV. W Rosji jest podobnie.
z wiki: cechami dyktatury są stosowanie przemocy wobec przeciwników politycznych (np. pałowanie kobiet na protestach), brak szacunku wobec praw obywatelskich (np pałowanie kobiet na protestach), czy dowolność stanowienia systemu prawnego (np zmiana prawa aborcyjnego przez TK - tu przy okazji rozj🤬y został trójpodział władzy bo władza sądownicza stała się ustawodawczą, podstawy ustroju demokratycznego mówią "pa, pa"), władza jest sprawowana przez jedną osobę lub wąskie grono osób (bez komentarza), dążenie do pełnej kontroli społecznej i życia obywateli (np zakaz aborcji).
I nie, nie jestem zwolennikiem aborcji na życzenie, po prostu jeden czytelny dla każdego przykład dyktatorskich zapędów pisu...
podpis użytkownika
zmarnowałem 22 znakipodpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.podpis użytkownika
To tylko kawałeczek p🤬lonego komentarza, a ty zachowujesz się tak, jakbym krzywdził twoją matkę.Gdyby karakan rządził u nas od 1994 roku to byśmy mieli bardziej przej🤬e niż Ci z korei północnej.
A kim niby jest kaczynski ? Dlaczego słucha go nawet prezydent ? Dlaczego mamy jednego człowieka na stanowisku prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości ? Dlaczego jako szeregowy poseł ma ochronę lepszą od prezydenta ? Umiesz na to odpowiedzieć człowieku o rozumie myślą nieskalanym ?