3:20. Nie widze nigdzie oznakowania, przejzadu dla rowerzystów. Więc czyja wina sadole
? Zgodnie z KD kierujący rowerem powinien zsiąść z niego i przeprowadzić przez jezdnie
czyż nie?
0:42 pas się k🤬a kończy a idiota nie wpadł na pomysł żeby go wpuścić. Nieeee c🤬j tam lepiej w niego przyp🤬olić.
podpis użytkownika
:oneko:
Mnie tutaj dziwi zachowanie busa, zrównuje prędkość z pojazdem przed który chce się wcisnąć, bez wyprzedzania go ?
Później wpakowuje się w pojazd na sąsiednim pasie bo by przejechał przez powierzchnię włączoną z ruchu !!?
Boi się paru linii namalowanych na ulicy na tyle, aby wpieprzyć się w pojazd jadący poprawnie ? ( bo jechał poprawnie i jednostajnie bez żadnych zmian obrotów silnika )
Gdybyś miał prawko to byś wiedział, że to ten który chce zmienić pas, musi sobie znaleźć miejsce, a nie wymuszać wpuszczenie go.
Czy tylko mi się wydaje, ze co najmniej polowy z tych kolizji można było uniknąć gdyby ludzie:
a) Zachowywali ostrożność i zasadę ograniczonego zaufania
b) Nie reagowali jak upośledzeni
Na pocieszenie pozostaje sytuacja z dostawczakiem przed którym zwalnia mercedes bo sygnalizuje manewr skrętu. Przecież gdyby nie patrzył w lusterko w momencie skręcania to byłby karambol...
podpis użytkownika
Tak się składa że mam prawko nie od wczoraj i gdy mam taką sytuacje na drodze to staram się zrobić miejsce bo widzę że gościowi zaraz kończy się pas. Zanim coś napiszesz albo kogoś osądzisz to się zastanów pajacu.
podpis użytkownika
zobacz sobie na sytuację z 0.20, gość lepiej by wyszedł gdyby nie zareagował
Kierowca dostawczaka ratował się bo by nie wyhamował,