podpis użytkownika
polskiedrogi-tv.pl/podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Łee, co do sytuacji z jeepem zaraz po czołówce, chyba miał znak informujący o tym że wyjeżdzał ze strefy zamieszkania, czyli na nic tłumaczenie że był na jego pasie albo po prawej stronie gdyż Kodeks drogowy informuje że: "Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu się niewynikającym z warunków lub przepisów ruchu drogowego oraz przy wjeżdżaniu: na drogę z nieruchomości, z obiektu przydrożnego lub dojazdu do takiego obiektu, z drogi niebędącej drogą publiczną oraz ze strefy zamieszkania". Tyle w temacie, kierowca terenówy nawet nie zwolnił tylko prosto przed siebie. I policjanata nawet nie będzie interesowało co robił nagrywający.
0:30 Co za sk🤬iel... Tak, wina SUVa, ale kierowca miał tak dużo czasu i miejsca na reakcję, że na miejscu ubezpieczyciela sądziłbym się o celowe wyłudzenie na podstawie tego filmu. Dawno tak perfidnego dzwona tu nie widziałem
0:30 nie wiem jak jest obecnie, ale na google maps w tamtym miejcu gdzie jechał nagrywający jest znak ustąp pierwszeństwa.. dodatkowo miał tego suva z prawej strony: goo.gl/maps/ZQdASFSqGkv
Obejrzyj jeszcze raz tą akcję. Jeśli to jest to samo miejsce, to w czasie zdarzenia znak był za ulicą, z której wyjechał SUV, a więc nie obowiązywał na skrzyżowaniu, gdzie doszło do kolizji. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale SUV wyjeżdża ze strefy zamieszkania, może niech jakiś ekspert się wypowie, czy wyjeżdżając z takiej strefy jest obowiązek ustąpić pierwszeństwa. Jeśli nie, to rzeczywiście - SUV był z prawej strony, a więc z pierwszeństwem.
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.