tak. wystarczy spojrzeć na ilość świadczeń socjalnych, mieszkań socjalnych i płac minimalnych, parytetówShaggy93, a co pewnie mamy szalejacy socjalizm?
wracaj na polityke tam sie wyzalac
podpis użytkownika
oh nie, ten rozpasany socjalizm
100 zl dla matki opiekujacej sie dzieckiem, nie wiem gdzie upychac kasy ktorej nie zdaza wydac w miesiacu a juz jej wpychaja kolejna walize kasy, te zasilki po 200-300zl ktore musza starczyc na zakupy przy europejskich cenach
![]()
poczekaj az pojdziesz do pierwszej pracy i wtedy zobaczysz gdzie jest w pl kapitalizm?![]()
uwielbiam 20 letnich znawcow gospodarki ktorzy na wszystko maja jedna recepte: to wszystko wina socjalizmu, wszystko socjalizm![]()
jak pojdziesz do pracy i szef cie wyc🤬ja to tez pewniebedzie wina socjalizmu bo na wolnym rynku sam bys sobie zalozyl firme i nikt by cie nie poganial w robocieno ale nic to, jeszcze kilka lat na wyzszej szkole czegostam pirwsza praca i wtedy moze sie nauczysz conieco
oh nie, ten rozpasany socjalizm
100 zl dla matki opiekujacej sie dzieckiem, nie wiem gdzie upychac kasy ktorej nie zdaza wydac w miesiacu a juz jej wpychaja kolejna walize kasy, te zasilki po 200-300zl ktore musza starczyc na zakupy przy europejskich cenach
![]()
Śmiać mi się z ciebie chce bo p🤬lisz o socjalizmie jak gdyby tylko o zasiłki dla samotnych matek i bezrobotnych chodziło.
A to, że są podatki z dupy i 70 do 80% wypłaty idzie w p🤬du od tak to już c🤬j?
Nie p🤬l głupot bo to właśnie my młodzi zobaczymy w pracy tylko skutek socjalizmu, tak wierz sobie w to, że każdy pracodawca to bezwzględny gnój i terrorysta finansowy, nikt nie pomyśli, że może mu się k🤬a po prostu nie kalkulować dawać ludziom więcej, bo sam ledwo co łączy koniec z końcem dzięki tej zaj🤬ej biurokracji i podatkom z dupy.
Jak zwykle przed wyborami znajdują się takie typki jak ty, które próbują ośmieszyć "20 latków" bo co, bo na KNP głosują?
W urzędzie pracujesz i się boisz czy o co ci chodzi?
Kapitalizm mówi wprost nie wolno ludziom zabierać więcej pieniędzy.
Należy te pieniądze im zostawic bo w gospodarka opiera się na konsumencie, to on kupując daje ludziom prac
Należy te pieniądze im zostawic bo w gospodarka opiera się na konsumencie, to on kupując daje ludziom pracę. Im mniej może kupić tym mniej będzie się zatrudniało ludzi którzy mogą to wyprodukować. Tak rośnie bezrobocie.
i tu udowodniles jak malo wiesz o zyciu
![]()
zgodnei z idea wolnego rynku jak firma sie nie oplaca to nalezy ja w ch*j zamknac i przerzucic sie na cos innegoale widac nie spotkales jeszcze firmy ktora od nastu lat oficjalnie ledwo przedzie, na nic nie starcza, no poza wystawnym zyciem szefa i rodziny. sama bieda
no ale moze podrosniesz popracujesz troche i zobaczysz. bo narazie widac ze ch*ja wiesz, masz jak reszta w ch*j debilnych pomyslow, ktore jak by wprowadzic w zycie zrobilyby z ciebie zajebistego neiwolnika ktory dopraszalby sie jeszcze o smagniecia batem
![]()
szkoda ze u was z logicznym mysleniem i wyciaganiem wnioskow cos nei teges jest. ale rozumiem, mlodosc musi sie wyszalec, zwlaszcza ze w niedz wybory to juz wogole palma odbija![]()