A czemu miała by to być teoria spiskowa? Jest nagranie, kapitan katastroficznego lotu był też członkiem załogi sądzonej za odmowę wykonania identycznego rozkazu w Gruzji (Protasiuk był wtedy drugim pilotem).
Zgadzam się zaś z drugą częścią: Jarozbawa nie można pociągnąć za powyższe do odpowiedzialności, nawet jeśli faktycznie powiedział Lechowi "pilot pieprzy głupoty, weź ląduj w Smoleńsku bo się spóźnisz na obiad".
U nas też tak Policja reaguje. Najlepiej, żeby nikt i w pracy nie przeszkadzał. Żonie włamali się na mesendżera i w jej imieniu rozmawiali z jej znajomymi. Jedną nierozgarnietą, czy nachlaną prosili o kody blik a ta im dała 6 kodów. Jebnęli ją na 3000. Policja wyśmiała i umorzyła. Mamy 21 wiek.Każdy bankomat pod kamerami, każdy telefon rejestrowany i śledzony, a oni k🤬a znaleźć nie mogą i umarzaja. W ogóle nie szukali. To za co ja im płacę? To że kogoś okradli to nie jest jego głupota. Każdy ma prawo czuć się bezpiecznie w swoim kraju, a złodziej, przestępca ma się bać.
Mi na osiedlu zwinął rower, ale nie ten co na kamerach widziałem, jak oglądał, tylko inny, a jak wyjeżdżał to kurtkę na lewą stronę przekręcił. Umorzenie z uzasadnieniem- na kamerach nie widać jak kradnie rower. Mieli twarz, wygląd, grasował po okolicy.
Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Powiecie, że Araby są dzikusy? Gdy up🤬lą łapę złodziejowi to 1000 kolejnych ręki nie wyciągnie po nie swoje. Takie obcięcie ręki to nie jest wygórowana kara za pozbawienie kogoś dorobku z iluś lat, a jakie duże ma znaczenie wychowawcze. Zaj🤬ie kamieniami k🤬y też jest wychowawcze i siestra, córka, żona wam się nie puści z byle kim, a ten gatunek - kobiety, w pełni zasługuje na to, żeby chodzić zawinięte w worki i żeby nie wpuszczać do żadnych poważnych szkół, czy zakładów pracy. Z ludźmi trzeba rozmawiać ich językiem, zwłaszcza z brudasami, cz🤬chami. Litość, współczucie dla patolstwa, to samobójstwo, bo jak tylko zdobędą siły, to Cię zniszczą.