Jeśli o mnie chodzi, to nie ma w polityce nikogo, kto reprezentowałby moje poglądy. W związku z tym przy każdych wyborach jestem zmuszony wybierać mniejsze zło (mniejsze moim zdaniem
) i z tego co widzę, większość ludzi wokół mnie myśli podobnie. Z czego to wynika? A no pewnie z tego, że wszyscy politycy, czy to z prawa, lewa czy centrum jest w jakiś tam sposób skażona poprzednią epoką, żyje przeszłością, nie potrafi we współczesnych realiach się odnaleźć. i tak jeszcze pewnie przez kilkanaście lat co najmniej będzie to trwało niestety...
Po pierwsze: nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. Zło jest złem i c🤬j.
Po drugie: nie jesteś zmuszany przez kogokolwiek. Nie wiesz jak głosować to siedź w domu i się nie wp🤬laj.
Po trzecie: jeżeli nie widzisz alternatywy w postaci innych partii niż te cztery wiodące, to współczuję.
Cztery: to jakie Ty masz poglądy? Użyj google i poszukaj partii odpowiedniej dla Ciebie, Polska jest troche inna niż media pokazują, masz wybór większy niz PO-PiS-SLD-PSL. Use the Force, Luke, zamiast p🤬lenia, ze jest c🤬jnia, ale jej nie popieram, po czym i tak na nią głosujesz.