Nigdzie tak nie p🤬lą swoich jak w Polsce.
@up
To wina p🤬lonego polskiego buractwa i cwaniactwa, że na każdym kroku, nawet na zasranych k🤬a cukierkach, chcą wydymać swojego rodaka.
podpis użytkownika
Dopóki nie pałączy ich świadomość, nigdy się nie zbuntują; dopóki się nie zbuntują, nieNie wiem kto płaczkom zabrania kupić kontener tych cukierków i op🤬lić w Polsce po 30 PLN.
Wróciłem z wekeendu z Angli. Tam oprócz typowo angielskich produktów takich jak właśnie te cukierki, wszystko jest z 2-3 razy droższe. Zrobienie prostego obiadu z makaronu i brokuł to koszt ok 75-100 zł gdzie w Polsce za ten sam obiad wystarczyłoby dać 25-35 zł. paliwo po 7zł jeden przejazd autobusem 20-25 zł. A zarobki przez agencję to 6.15 P max. Byłem tam u rodziny która już tam osiadła. Mieli dom w kredycie, samochód(skoda fabia z 2002), górę wynajmują mojemu kuzynowi. I co zauważyłem są tam z 10 lat a w domu to moja babcia z rentą ma lepsze wyposażenie. Mikroskopijny telewizorek zwykłe meble itp... Może nie zarabiam w Polsce świetnie ale stać mnie na dobry komputer, sprzęt do kina domowego, samochód 4 letni, WYCIECZKI np do Londynu, Turcji, Chorwacji... Nie czuję się r🤬any w dupę... Jak ktoś tylko siedzi i narzeka to gdziekolwiek by pojechał będzie miał tak samo.
Nigdzie tak nie p🤬lą swoich jak w Polsce.
@up
To wina p🤬lonego polskiego buractwa i cwaniactwa, że na każdym kroku, nawet na zasranych k🤬a cukierkach, chcą wydymać swojego rodaka.
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org