Tutaj "artykuł" o samym marszu:
sadistic.pl/maszeruj-albo-gin-vt246196.htm
Rasizm, jak sama nazwa wskazuje, to dyskryminacja na tle rasowym. Nie na tle nacji, od tego jest właśnie nacjonalizm szowinistyczny.
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splotOwszem, istnieją odmiany nacjonalizmu
ale w naszym, konkretnym przypadku (polskim nacjonaliźmie, który przedstawiają głównie ci ludzie) nie ma o tym mowy.
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splot@Sylarr
Można oczywiście posługiwać się terminem rasizm w potocznym znaczeniu, jednak ja trzymałbym się faktycznego stanu rzeczy. Człowiek dzieli się na trzy rasy główne i tego wg mnie dotyczy rasizm. Do czystości krwi bym się tu nie odwoływał, bo dzisiaj to raczej już tylko mit.
Owszem, istnieją odmiany nacjonalizmu, które szanują i liczą się ze zdaniem mniejszości na terenie swojego kraju darząc je szacunkiem, ale w naszym, konkretnym przypadku (polskim nacjonaliźmie, który przedstawiają głównie ci ludzie) nie ma o tym mowy.
Do gejów, innych ras albo nacji? Długo by wymieniać...
Otoz to. Polski nacjonalizm to Smolensk k🤬a! i nienawisc do kazdego kto ma inne poglady. Jezeli sie myle, to dlaczego nacjonalisci, a wiec patrioci co jakis czas przyjezdzaja rozp🤬olic warszawe?.
Jezeli sie myle, to dlaczego nacjonalisci, a wiec patrioci co jakis czas przyjezdzaja rozp🤬olic warszawe?
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splot...bo o ile wiem to niedawno środowiska LGBT świętowały uznanie w USA pedofilii jako "orientacji seksualnej". To jest jawny atak który musi się liczyć z odpowiedzią.
...bo o ile wiem to stosunek do innych ras jest u nich w miarę normalny. Np. youtube.com/watch?v=ppgBShS3ffU od mniej więcej początków 8 minuty / końca 7 minuty. Nie wiem jak ty uważasz, ale dla mnie nazywanie kogoś potencjalnym materiałem na elitę narodową to raczej komplement a nie rasizm.