Kierującemu pojazdem zabrania się:
wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;
4.2.1. Sygnały o sekwencji podstawowej
Dla kierujących pojazdami stosuje się następujące sygnały świetlne:
(...)
- sygnał zielony oznaczający zezwolenie na wjazd za sygnalizator, z zastrzeżeniem, że jeśli brak jest możliwości opuszczenia skrzyżowania w trakcie nadawania sygnału zielonego lub wjazd na skrzyżowanie spowodowałby zagrożenie bezpieczeństwa innych uczestników ruchu, nie wolno wjeżdżać za sygnalizator,
W drodze sprostowania, policja powinna dawać przykład, nie daje więc ich nikt nie szanuje.
Rozmawiałem z klientką, to była taksówkaPo trzecie, nie warto było walić bo kilka miesięcy auto mam i za ładne i niebite
![]()
P.S. Skrzyżowanie przy TV ulica Niedziałkowskiego, światła dobrze wyregulowane, jest odpowiednia przerwa w czasie zmiany sygnalizatorów, więc na bank czerwone. Policja strasznie szybko odjechała po opierdzielu, chyba kamerę zobaczyli.
podpis użytkownika
Ludzie, którym się nie podobam powinni przyjąć jedną prostą rzecz- cyjanek potasu.mp0011
Jeżeli na poważnie to odpowiem, ale mam nadzieję, że jeszcze nie masz prawa jazdy, jeżeli pytasz o takie coś (nie ma to na celu obrażenie Ciebie).
Gdzie Ty pracujesz, że Twoimi kientkami są taksówki? :o![]()
zielone światło nie mówi: "zamknij oczy i gaz do dechy" autor filmu próbuje nakręcić sytuacje której sam jest po części winien!