Czyli w zasadzie przyznajesz że wj🤬i się tam bo Ukraina chciała sama podjąć jakąś decyzje " Wystarczyło zachować neutralność i nie ładować się w pakty militarne. "
"Myśmy rozj🤬i już dobre relacje z nimi i też zaprzepaściliśmy szansę na świetne kontrakty z Chinami. " Co tu mogę powiedzieć i bardzo k🤬a dobrze
Ruskim sni się wielki sojuz i ich celem jest odbudowa tego reliktu.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Nie tłuku. Ukraina w deklaracji niepodległości miała zapis, że pozostanie neutralna i nie będzie wchodziła w żadne pakty militarne. Na j🤬ych k🤬 uniwersytetach w USA uczono, że neutralność Ukrainy to jest j🤬a gwarancja pokoju w Europie. Wszyscy k🤬a doskonale wiedzieli, że ta wojna wybuchnie i jedynym wygranym na tym jest pogrążająca się w kryzysie Ameryka.
Ja p🤬le, kolejny k🤬a herr-Tusk... To już wiem z jakiej opcji jesteś. Pytanie tylko czy jesteś z urodzenia Niemcem czy zostałeś nim zbierając szparagi.
Tak k🤬a, Rosja która odpędza NATOwskie bazy z granic swojego państwa.... ale k🤬a nie Ameryka, która ma j🤬e bazy na całym świecie i wp🤬la się ze swoją demokracją wszędzie tam gdzie jest ropa albo złoto. Ślepy jesteś na fakty.
"Ukraina w deklaracji niepodległości miała zapis," I co ? Nie może zmieniać tego co ma ? Może, i nikt nie ma prawa wp🤬lać się do nich za to co robią ze swoim państwem tępy pajacu. "Ja p🤬le, kolejny k🤬a herr-Tusk... To już wiem z jakiej opcji jesteś. Pytanie tylko czy jesteś z urodzenia Niemcem czy zostałeś nim zbierając szparagi." Nie z urodzenia jestem Polakiem a powiem ci więcej mieszkam w Krakowie a pochodzę ze Świętokrzyskiego, więc wybacz nie mam powiązań w rodzinie z Niemcami. A tak w ogóle Finlandia która też była neutralna też ma być zaatakowana za to że to zmieniła ? Jesteś upośledzony czy k🤬a co.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Tak k🤬a, ale jak Polacy chcą mieć elektronie atomowe albo nawet broń atomową to już k🤬a wszyscy w koło mają prawo decydować co nam wolno a co nie (nawet j🤬ych kopalni węgla nie wolno). Napisałbym, że jesteś naiwny jak 5-letnie dziecko, ale ponieważ jesteś z opcji niemieckiej to wiem, że po prostu chciałbyś kolejnych rozbiorów Polski.
Finlandia natomiast dostała ostrzeżenie i konsekwencje ich nie ominą, natomiast Rosja nie ma żadnego interesu, żeby prowadzić z nimi wojnę bo utrata tamtych terenów na rzecz Hamburgerów nie jest dla nich takim zagrożeniem jak utrata Ukrainy. Ale co Ty tam możesz wiedzieć skoro powtarzasz tylko to co p🤬lą w TVNie czy tam jakiś waszych niemieckich stacjach.
Finlandia która była neutralna nagle chciała wejść do NATO
C🤬j w to że zaatakowali państwo które chciało wejść do UE c🤬j w to że nap🤬lają rakietami w cywili w szpitale.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Tak k🤬a, Rosja która odpędza NATOwskie bazy z granic swojego państwa....
Pewnie nie słyszałeś o tym, że rząd fiński zrobił to wbrew własnym obywatelom, którzy żądali w tej sprawie referendum?
Wiesz, że
a) we własne szpitale napieradalali sami żołdacy Zelenskiego żeby zrobić teatrzyk, tak samo jak rozp🤬olili tamę w Kachowce co ćwiczyli wcześniej z NATO, nie wspomnę już o Buczy, które też prawdopodobnie jest ich dziełem... nap🤬lasz propganadę
b) najemnicy Zelenskiego wbrew prawu międzynarodowemu używali budynków cywililnych takich jak szkoły i szpitale w celach militarnych, co sami debile wielokrotnie sami nagrywali i publikowali - materiały znajdziesz w wątku o wojnie na Ukrainie
Po co wy gadacie z tym debilem?
Tak btw " Pewnie nie słyszałeś o tym, że rząd fiński zrobił to wbrew własnym obywatelom, którzy żądali w tej sprawie referendum?" Nie raczej słyszałem że poparcie finów było duże.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.