saumetar napisał/a:
@Norbasxx
Zauważ ziomeczku, że odnosiłem się do słów JURIJ_77, który napisał że przekroczenie prędkości to to samo co usiłowanie zabójstwa. Nie znam szczegółów tej sprawy, zgadzam się że dostał zdecydowanie zbyt łagodną karę, ale k🤬a jak słyszę że tacy goście jak ty najchętniej by go posadzili na krześle elektrycznym albo na dożywocie do pierdla wsadzili to mnie c🤬j strzela. Każdemu się zdarza przekroczyć prędkość, a on akurat miał tego kurewskiego pecha, że się to skończyło jak skończyło. Po co mu niszczyć życie, przywróci to je ofiarom?
K🤬a nie sądze.
Ja powiem tak - nie każdemu zdarza się przekraczać prędkość - zdarza się głównie j🤬ym cwaniakom którzy myślą "a k🤬a, przecież nikt nie widzi i mnie nie złapia, a poza tym nic się nikomu nie stanie". A co do pecha - miałby mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia tego "pecha", gdyby nie zap🤬lał. A nawet jakby wtedy zabił, to można zwalić to na karb zdarzenia losowego. Mistrzu - przez takich asów jak ty dalej nasz kraj jest w dupie - na każdej płaszczyźnie.
- Ktoś ukradł? A niech mu będzie, przecież to tylko 100zł.
- Ktoś spóźnia się do roboty i szef go ukarał? "No co za c🤬j ten szef, przecież spóźnił się tylko godzinę ..."
(itp. itd.)
Zachowania ASPOŁECZNE i zakrawające o KRYMINAŁ wręcz należy tępić z całą surowością i konsekwencją. Na pobłażaniu nigdy się nie zbuduje fundamentu silnego państwa. Nie będę już tu przytaczał argumentów w stylu "niemieckiej solidności", bo mało kto tutaj jest w stanie to poprawnie zrozumieć.