To chyba jakichś niedalekich przodków. Chciałbym przypomnieć, że nasi przodkowie, czyli pierwsi jacy byli tutaj osiedleni, to byli Poganie. No a 966r. wiadomo co się stało i jak został przerwany i zakłócony spokój ludności zamieszkałej na terenach obecnej Polski. Więc koleżko nie radziłbym tak na pusto pier**lić, że masz szacunek do przodków, skoro nawet nie wiesz kim oni byli.
A propos islamu i czasów przed chrystianizacją. Zauważcie, że jest tutaj podobna sytuacja. Wg. katoli Pogan trzeba było 'nawrócić' na 'prawidłową' wiarę. Dążyli do tego po trupach, mieli dwie opcje, chrystianizacja albo może pożegnać się z życiem. Przeszła taka fala przez całą Europę.
A teraz co się dzieje? Islam dąży do czegoś podobnego, to taka fala następnego poziomu po 966r. Właśnie przechodzi FALA ISLAMIZACJI przez Europę. No ale cóż, jesteśmy o tyle w dobrej sytuacji, że to jest jeszcze do powstrzymania.![]()
P.S jakiś cienki ateista z Ciebie. A apostazje chociaż pan wykonał?
podpis użytkownika
¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! YeehawDuckDodgers,
Chyba cię poj🤬o. Daj linka lub nazwę twojej miejscowości, bo zapewne ta szkoła należy do kościoła, ale i tak p🤬lisz głupoty bo chciałbyś, żeby wszystko należało do "ludu" i żeby wszystko było tak jak ty chcesz, równie dobrze mógłbyś mieć ból dupy o to, że istnieje gdzieś prywatna szkoła dla anglików i że oni wchodzą na nie swoje podwórko...
Niby nie każdy wierzy i nic mi do tego... No ale jednak cała procesyja i czytanie Ewangelii to mogliby na kilka minut darować ,,łatanie" w siatę... Nieco bezczelnie się zachowują i tyle. 5-10 minut by ich też nie zbawiło.
I nie, nie obchodzą mnie ,,jedyne słuszne poglądy", iż zajebiście młodzież robi, że ma w dupie religie, wierzenia, bogów itp...
Co jeszcze chcesz? Słit focie Ci wysłać, adres zamieszkania i PESEL?
Tak zgadza się ta szkoła teraz bez wątpienia należy do kościoła. Mają kupę nieopodatkowanego hajsu to mogą kupować. Chodziłem tam do podstawówki ba, pamiętam jak ją budowali. Była to normalna szkoła podstawowa + liceum, teraz jest to szkoła katolicka.
W odróżnieniu do szkół dedykowanych, np angielskich czy katolickich gdzie rodzice świadomie posyłają swoje dzieci tutaj szkoła w pewnym momencie została przejęta i każdy kto się tam uczył musiał się z tym faktem pogodzić albo wyp🤬alać. Kwintesencja chrześcijaństwa. Nasze jest najlepsze i jedyne słuszne i pytać nikogo nie będziemy.
podpis użytkownika
¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw
(chyba nawet się z w nim wypowiadałeś.. zachwalając ateistyczne chiny, o jeszcze starszej kulturze niż europejska.. no co wkleiłem Ci zdjęcie chińczyka zjadającego ludzki płód jako tradycyjne danie na potencję )
Co do tradycji i historii.. Moi rodzice są katolikami, dobrymi ludźmi, dobrze mnie wychowali, dali wolność wyboru.. moi dziadkowie i pradziadkowie też nimi byli.. swoje drzewo genealogiczne znam ale nie będę się cofał o ponad 1000 lat bo ty coś tam gdzieś przeczytałeś o poganach.. wydaje Ci się że oni byli ateistami.. radzę poczytać o rodzimowierstwie słowiańskim i nie pisać głupot, bo przynosisz tylko wstyd ateistom którzy mają szerszą wiedzę, a nie tylko uskuteczniają darcie japy jacy to oni są Anty-all...
ateizm nie polega na jakiejś walce religijnej.. wręcz przeciwnie, daje luz.. zaznaczyłem to wyraźnie i nikt z mojej rodziny czy też kręgów społecznych w jakich funkcjonuje nie pcha mi się z religią w moim kierunku. Jeżeli masz inaczej to albo jesteś mało asertywny że ci inni na głowę wchodzą, albo się otoczyłeś jakimiś młotami. Smutne..
Swoją historię i kulturę trzeba znać i szanować.. Wolę polski może zaściankowy katolicyzm, niż wrogi mi kulturowo islam. zagrażający rozwojowi, wolności myślenia i niepodlegający ewolucjonizmowi społecznemu.. Religia będzie towarzyszyć społeczeństwom, czy tego chcemy czy nie. Zwyczajnie niektórzy ludzie muszą sobie w coś wierzyć, żeby żyć "ze spokojnym wnętrzem i śmiercią"..
Kończąc temat.. na konserwatyzmie oparte są najlepsze systemy polityczne. z Europy się wywodzę i wole swoją kulturę niż tą z importu..
Zresztą już pisałem, że to prowokacja, ale ehh z gimbusami nie pogadasz zresztą zobacz na tagi: poganie :: atak pogan :: młodzież :: troll :: katole :: boże działo?
Co jeszcze chcesz? Słit focie Ci wysłać, adres zamieszkania i PESEL?
Tak zgadza się ta szkoła teraz bez wątpienia należy do kościoła. Mają kupę nieopodatkowanego hajsu to mogą kupować. Chodziłem tam do podstawówki ba, pamiętam jak ją budowali. Była to normalna szkoła podstawowa + liceum, teraz jest to szkoła katolicka.
W odróżnieniu do szkół dedykowanych, np angielskich czy katolickich gdzie rodzice świadomie posyłają swoje dzieci tutaj szkoła w pewnym momencie została przejęta i każdy kto się tam uczył musiał się z tym faktem pogodzić albo wyp🤬alać. Kwintesencja chrześcijaństwa. Nasze jest najlepsze i jedyne słuszne i pytać nikogo nie będziemy.
podpis użytkownika
Jestem wstydliwy i się tego nie wstydzę