Miisiek89 napisa艂/a:
Pod koniec roku przyjedzie do Polski pierwszy sk艂ad poci膮gu Pendolino - pierwotnie b臋dzie 艣miga艂 200.
G贸wno prawda... ma jezdzic 160 z za艂o偶enia. 200 to bedzie max speed bo nie zakupiono w贸zk贸w wychylnych kt贸re w tych pociagach byly gwarantem wysokich predkosci.... ktos posmarowa艂 a my za to placimy... ty, ja , ka偶dy razem i z osobna.... Dobrze si臋 ch艂opcy bawia za nasz膮 kas臋.... Ludzie... r贸wnie szybkie pociagi jak u nas huczne pendolino jezdz膮 we Francji na liniach regionalnych.... K馃がica mnie bierze jak widze to kupowanie Eurozlomu...
P.S. dla rz膮dz膮cych...
Wiem gdzie w Europie w muzeach kolejnictwa stoja przynajmniej trzy takie "supernowoczesne" pociagi wycofane z uzytku.... jest szansa zeby zrobic kolejny przekr臋t....
lajtowy napisa艂/a:
Przecie偶 nied艂ugo ma by膰 zakupiony tabor 'Pendolino' przez PKP. Maj膮 je藕dzi膰 co prawda z tego co wiem z pr臋dko艣ci膮 ok 200 km/h. Nie jest to mo偶e 300, ale nie m贸wcie, 偶e nic nie idzie do przodu w tym kraju...
Ten kraj kolego jedzie na uslugach i kredytach.... ni c馃がja nic z tego nie bedzie i za 5-10 lat nas wszystkich zlicytuja...A pociagi sa g贸wno warte bo ktos posmarowal i mamy jedyne na swiecie pendolino bez wychylnych w贸zk贸w... Tak sie zalatwia zam贸wienia publiczne....