Cytat:
Dlaczego 90% tych, którzy tak najbardziej szczekają za prawem aborcji nigdy jej nie popełnią? Bo z tego zrobiła się sprawa polityczna. Większości nie chodzi o aborcję, tylko o walkę z kościołem, który jej zakazuje i z "zacofanymi katolami". Chodzi o pokazanie jakim jest się świadomym, inteligentnym i postępowym człowiekiem, bo to jest w dzisiejszych czasach najważniejsze.
Chodzi o możliwość samą możliwość wyboru, która kobietom jest odbierana. Możliwość pozbycia się niechcianej ciąży, gdy zagraża ich życiu, gdy powstała w skutek gw🤬tu, lub gdy kobieta po prostu ciąża ta może bardzo źle skutkować dla ciężarnej kobiety. Oczywiście, skrobanka to nie obcinanie paznokci, zawsze ślady w psychice pozostawia, decyzja o niej powinna być przemyślana i wiele czynników powinno za nią przemawiać. Niestety wiele osób, w imię swojej "świętości" (pro life) chcą całkowicie zakazywać aborcji, nawet w imię "obrony życia" są w stanie zabić drugiego człowieka, przez co są zagrożeniem zarówno dla niedoszłych matek, jak i dla otoczenia.
Szczytem debilizmu jest skrobanie, gdy jakaś młoda kurewka chciała się bzyknąć bez gumy z jakimś przypadkowym typem a potem wpadła. Jednak czy tak nieodpowiedzialna osoba powinna zostać matką? Czy w ogóle była by w stanie donosić ciąże do końca, tak by dziecko nie urodziło się kalekie (zero chlania, narkotyków etc). Trzeba pamiętać także o tym, że dziecko to nie zabawka, o czym niestety wielu zapomina. Wielu "obrońców życia" chce ukarać matką, zmuszając ją do wychowania, nie przejmując się już losem tego "uratowanego przez nich" dziecka.
Swoją drogą, od kiedy próba przejęcia kontroli nad swoim ciałem, to walka z kościołem? No chyba że dla niektórych kościół to najwyższa wyrocznia, za którą trzeba ślepo podążać, a każdy kto się wyłamuje zasługuje na śmierć w imię miłościwego boga, nie ważne jak mu tam na niego mówią.
Cytat:
P.S. jestem ZA prawem aborcji w określonych przypadkach...
W tym momencie sprzeciwiasz się zdaniu wielu poj🤬ych "pro life'ów", wg których szczytem poświęcenia jest donoszenie ciąży do końca, nie bacząc na zagrożenia. Takie poświęcanie innych, w imię własnej świętojebliwkości.
Jeśli chodzi o sam temat, kiedy płód zamienia się w człowieka, tutaj jest link, gdzie to już było maglowane.
sadistic.pl/aborcja-plodu-z-bliska-vt130004.htm
Cytat:
Czekam na logiczną odpowiedź i MERYTORYCZNĄ dyskusję, postępowi antyfaszyści :*
Nie bardzo wiem, co ten temat ma wspólnego z antyfaszystami, no ale skoro sama próba przejęcia kontroli nad własnym ciałem jest wg ciebie walką z kościołem, wolę się nie dopytywać.