Taaa.. Bo z tej zygoty wyrośnie kurczak albo świnia. Pokrętna ta logika pro aborcyjnych. Jak to było z tym cytatem? "Wszyscy zwolennicy aborcji jakoś zdążyli się urodzić"?
"Wszyscy zwolennicy aborcji jakoś zdążyli się urodzić"?
Rzeczywiście plemnik i komórka jajowa osobno to nie człowiek, czemu więc dyskutuje się tu o aborcji? Powinniście się kłócić o te zmarnowane plemniki w kiblu i niezapłodnione komórki, które poszły do kosza:) Jak się już ktoś r🤬a to niech wie do czego to r🤬anie służy, a nie później budzi się z ręką w nocniku i chce zniszczyć czyjeś życie. Zresztą nie chcesz mieć dzieci to się wysterylizuj albo pamiętaj o gumkach. Proste.
Tak jak wcześniej mówiłem - życie dziecka zaczyna się od wtedy od kiedy zaczyna samodzielnie myśleć.
Tylko, że wrzucasz wszystko do jednego wora. Po pierwsze najważniejszy jest zdrowy rozsądek i unikanie hipokryzji.
1. Jak można dać przyzwolenie do aborcji, gdy nie ma kary śmierci? Ja osobiście chciałbym wprowadzenia kary śmierci dla jednostek, które świadomie skrzywdziły innych. Okazuje się, że więzień nawet największy bydlak jest broniony jakimiś prawami człowieka. Nie jest to hipokryzja?
2. Jak można dać prawo do decydowania komuś do zabicia nienarodzonego dziecka. Jak żaden z rodziców nie ma prawa zamordować np 8 letnie własne dziecko? Matka nagle stwierdza, to dziecko za dużo kosztuje to je zabijmy. Takie coś oburza, a aborcja nie? Nie jest to hipokryzja?
3. Dziecko ma się urodzić chore lub kalekie to trzeba je zabić bo za dużo będzie kosztować? To może od razu wszystkich inwalidów uśpijmy, bo nas społecznie za dużo kosztują. Nie jest to hipokryzja?
4. Stawianie kryteriów kto ma prawo żyć, a kto nie podsuwa pytanie o granicę. Może powinniśmy zabijać wszystkich ludzi, którzy mają średnią ocen poniżej 4.0? Bo widocznie nic z nich nie będzie i są skończonymi debilami?
5. Jestem przeciwnikiem eutanazji, nie ze względów człowieczeństwa. Ale z czystej logiki, czemu państwo ma mi dać prawo do decydowania kiedy chce popełnić samobójstwo? Ludzie zabijali się sami od tysięcy lat z powodu słabej psychiki czy honoru i nie potrzebowali do tego specjalnego przywileju. Tu chodzi tylko o to by prawo do eutanazji nie wywierało nacisku. Ktoś jest ciężko chory i cierpi, lekarze sugerują skończ ze sobą, rodzina sugeruje skończ ze sobą, społeczeństwo sugeruje skończ ze sobą. Nawet najwytrwalsza psychika wtedy słabnie, gdy każdy sugeruje "skończ ze sobą".