Kimo36 napisa艂/a:
Brak m贸zgu to by by艂 jakby si臋 wj馃がa pod pojazd. Nie wiem o co wam chodzi.
Jakby艣 nie zauwa偶y艂, dziewcz臋 przechodzi艂o przed mask膮 pojazdu o du偶ych gabarytach. Sam zamiar wychodzenia na jezdni臋 zza tak wielkiej przeszkody 艣wiadczy o ograniczeniu umys艂owym. Jej spojrzenie na p臋dz膮cego tira to nie by艂a 艣wiadomo艣膰, ale instynkt, odruch. Zatrzyma艂a si臋 w ostatniej chwili co 艣wiadczy o tym, 偶e wchodz膮c na jezdni臋 nie zachowa艂a nale偶ytej ostro偶no艣ci, ani nie przewidywa艂a naprz贸d, co j膮 mo偶e spotka膰.
Pozbawiona m贸zgu mo偶e do ko艅ca nie jest, bo jednak odpu艣ci艂a. Tylko 偶e zanim jej tyci rozumek wyprodukowa艂 t臋 my艣l, by艂a u艂amek sekundy od tego, by wej艣膰 pod ko艂a tira. To o niczym wed艂ug ciebie nie 艣wiadczy?
saymonek napisa艂/a:
Co jak co ale kole艣 z auta te偶 si臋 m贸zgiem nie popisa艂, zatrzymuj膮c si臋 przy skrzy偶owaniu. R贸wnie dobrze omijaj膮ce auta mog艂y si臋 wp馃がli膰 w auto, jakby wyje偶d偶a艂o z podporz膮dkowanej po prawej. A lasce juz tak nie dopieprzajcie - w ko艅cu nie jest blondynk膮, a do tego ca艂kiem r馃がable.
Ten pojazd z kamerk膮, to by艂 autobus.
A wyje偶d偶aj膮cy z podporz膮dkowanej ma obowi膮zek rozejrze膰 si臋 w obie strony i zachowa膰 szczeg贸ln膮 ostro偶no艣膰.
Ja, niedaleko miejsca zamieszkania mam takie skrzy偶owanie, przed kt贸rym w艂a艣nie jest przystanek. Jak tam staje autobus, to najcz臋艣ciej trzeba zaczeka膰, a偶 sobie odjedzie, bo nic a nic nie wida膰 zza niego.