Takie mam wrażenie, że najgłośniej tu wyją o tych zasiłkach dzieciaki, co jeszcze złotówki podatku nie zapłaciły. Za to, same ciągną kaskę od państwa, bo ich starzy biorą 800+.
A jak rakieta rozwali ci dom i nie masz gdzie mieszkać, albo rozjebie kotłownię i masz minus 5 na chacie? A inna trafi w podstację i pół miasta nie ma prądu i wody? Padnie twój zakład i nie masz roboty?
Wojna to nie tylko trupy.
Ja p🤬lę, czy ty nie rozumiesz że prawdopodobieństwo tego że ruska rakieta spadnie na czyjść dom jest taka sama jak to że ktoś mieszkający w tym domu zginie w wypadku samochodowym?
Ja p🤬lę, czy ty nie rozumiesz że prawdopodobieństwo tego, że ruska rakieta spadnie na podstację energetyczną i w całym mieście nie będzie prądu przez co w domu odmrozisz sobie dupę, a myć się będziesz w wiadrze jest takie samo, jak to, że zimą może padać śnieg?
Szczególnie, że Putin celuje w infrastrukturę krytyczną.
Takie mam wrażenie, że najgłośniej tu wyją o tych zasiłkach dzieciaki, co jeszcze złotówki podatku nie zapłaciły. Za to, same ciągną kaskę od państwa, bo ich starzy biorą 800+.
A jak rakieta rozwali ci dom i nie masz gdzie mieszkać, albo rozjebie kotłownię i masz minus 5 na chacie? A inna trafi w podstację i pół miasta nie ma prądu i wody? Padnie twój zakład i nie masz roboty?
Wojna to nie tylko trupy.
Głupiś i tyle. Na Ukrainie grzeją się ludzie albo węglem albo mają centralne ogrzewanie z ciepłowni, też opalanej węglem
Nawet w Polsce mało kto grzeje się prądem
No, a te ciepłownie to są na korbę. Pompy, wentylatory kotłów, podajniki, wszystko napędzane ręcznie albo przez chomika w klatce.
Przepompownie i magazyny gazu też.
Przecież im tą infrastrukturę energetyczną atakują dopiero od tej jesieni.
Pierwszy z brzegu: artykuł z października 2022. Wysilisz się, to znajdziesz więcej.
No i co mają elektrownie do ogrzewania skoro na Ukrainie nie ogrzewa się prądem? Poszukałeś, pogooglowałeś i gówno znalazłeś. No więc znowu, gdzie są te miliony uchodźców z zamarzających ukraińskich domów?