Na dzień 31.01.2025, w polskich aresztach i zakładach karnych przebywało łącznie 1313 obywateli Ukrainy ( w tym 80 kobiet). Z tego, 785 mężczyzn odsiaduje wyroki pozbawienia wolności, a 25 jest ukaranych. Pozostali, są tymczasowo aresztowani.
Zakładając, że wszyscy odsiadujący, są jako tako sprawni fizycznie, utworzyć z nich można najwyżej 6 -8 kompanii piechoty (1 - 2 bataliony).
Pas obrony batalionu ma szerokości 1,5 - 2 km (5 - 8 km w przypadku piechoty zmechanizowanej) i głębokość 2 - 5 km.
Biorąc pod uwagę, że nawet po kilkutygodniowym szkoleniu, wartość bojowa tych przestępców, będzie nikła, rzeczywiście, bardzo się przydadzą na froncie. Nawet, jako uzupełnienie stanów kompanii, się nie nadadzą. Takich, to tylko na tyły do ciężkich prac fizycznych, a nie na front.
Widzisz. Ja już jestem w tym wieku, że przemawia przeze mnie rozsądek, nie emocje. I jeśli twierdzę, że poszłabym - w takiej czy innej formie - na wojnę, to wiem, co mówię
Jestem świadoma zagrożenia, na pewno zadbalabym np o córkę, by była bezpieczna i chciałabym służyć... Dla większości zabrzmi to z dupy, ale wiem, że tak trzeba.
Nie za polityków, nie za interesy, tylko za bezpieczeństwo i spokoj mojego kraju.
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemNie bierz tego do siebie, ale kobiety w armii to nie jest dobry pomysł. Wartość bojowa kobiety jest niższa niż mężczyzny.
I nie wydaje mi się, żebyś była świadoma zagrożenia. Jesteś gotowa na bycie gw🤬coną po wzięciu do niewoli?
Zdaje sobie sprawę, że ani mój wiek, ani płeć nie są wielkimi plusami ale na pewno coś by się znalazło dla takich, jak ja choćby w kuchni czy lazarecie
A na serio - po prostu nie wyobrażam sobie bierności w takiej sytuacji
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemWidzisz. Ja już jestem w tym wieku, że przemawia przeze mnie rozsądek, nie emocje. I jeśli twierdzę, że poszłabym - w takiej czy innej formie - na wojnę, to wiem, co mówię
Jestem świadoma zagrożenia, na pewno zadbalabym np o córkę, by była bezpieczna i chciałabym służyć... Dla większości zabrzmi to z dupy, ale wiem, że tak trzeba.
Nie za polityków, nie za interesy, tylko za bezpieczeństwo i spokoj mojego kraju.
To oczywiście wolny wybór, każdy robi, jak uważa,
Ważne żeby sie wyrzucić z naszego kraju te odpady społeczne. Banderowców p🤬lonych
A jak kazał Abrahamowi zabić syna, żeby sprawdzić, czy się posłucha - czyż to nie ambicja? Poza tym - Bóg dość sporo ludzi ubił, wedle biblijnych opowieści
No tak - na tym polega wiara. Gdyby dało się udowodnić dobro, wszechmoc, sprawiedliwosć Boga - nie trzeba byłoby wierzyć. A wierzyć mozna we wszystko