Hmm nie będziesz musiała nigdzie iść.
Obecnie będziesz mogła to robić praktycznie nie wychodząc z domu, bo największym wrogiem Polski i Polaków jest nazistowsko-banderowska Ukraina.
Już jedna banderówa zapowiadała podpalanie polskich domów, sklepów, firm i co tam jeszcze
Nie znam bardziej sk🤬iałej, niewdzięcznej, fałszywej i bezczelnej nacji jak rusini z rusi czerwonej, którzy nigdy nie dotrzymywali danego słowa
400 lat historii od Rzezi pod Batohem i wymordowaniu 8 tysięcy polskich rycerzy - jeńców wojennych, Koliszczyzny i Rzezi Humania po ludobójstwo na Wołyniu - 500 tysięcy ofiar. I nic to głupich polaczków nie nauczyło, bo nie znają historii oraz... zawsze kosztem swoich dzieci i wnuków chcą robić dobrze całemu światu.
Ukry zawsze wbiją nam nóż w plecy i dogadają się z Ruskimi naszym kosztem tak jak to było OD czasów Chmielnickiego i ugody w Perejesławiu PO Wołyń i wstąpieniu banderowców do Armii Czerwonej.
A to wpoili ci w szkole, że obrona terenów, z których rządzący mają zyski, to patriotyzm? Na prawdę uważasz, że dobrze cię indoktrynowani i jesteś gotów stracić ręce, nogi, wzrok w imię słowa patriotyzm, a w tym czasie posłowie będą spijać drinki? Nie sądziłem, że ta propaganda patriotyzmu od czasów szkolnych, może wyprzeć jakikolwiek instynkt samozachowawczy.
Bzdura.
Nic mi w szkole nie musieli wpajać. Nie uważam, że walka za swój kraj, ojczyznę, bliskich, wartosci, w które wierzymy są przejawem braku instynktu samozachowawczego.
Gdyby każdy tak myslal to w 39 roku większość spieprzylaby na Zachód lub do Stanów, a PL dziś byłaby landem wielkich Niemiec.
Widziatem dzisiaj kilka filmów jak Ukrainska
Zandarmeria tapata mtodych chtopaków na ulicy lub np w klubie czy pubie. Czytatem kilka artykutów w którym mtodzi przyznawali sie, ze nie wychodza z domów z obawy przed porodem na front.
Zastanawia mnie jaki jest sens tych "tapanek" oprócz potrzeby uzupetnienia braków na froncie dla mnie to nie ma zupetnie sensu. Wartosc bojowa takiej osoby jest równa zeru. lle taki chtopak z tapanki przezyje na froncie? Kilka dni? Jesli ktos ukrywa sie i nie chce walczyc nie wazne z jakich powodów, po prostu nie chce walczyé to po co on na wojnie? Przeciez jak dadza mu karabin to albo go do rak nie weémie albo np popetni samobójstwo...
Takiego delikwenta trzeba ubrac, nakarmic a w razie czego wsadzió do wiezienia i utrzymywaé z podatków.
Moze czegos nie rozumiem wiec oswieccie mnie prosze.
Pamiętaj że uciekają ci których na to stać. Ci co zostali nie mogli uciec.
... Rzezi pod Batohem i wymordowaniu 8 tysięcy polskich rycerzy - jeńców wojennych,...
...ludobójstwo na Wołyniu - 500 tysięcy ofiar...
Z drugiej strony patrząc... młodzi, zdrowi ludzie opindalają się i unikają służby dla ojczyzny...
Szczerze mówiąc, też się zastanawiam, patrząc na młodych byków z Ukrainy, co oni u nas robią, zamiast bić się o swoj kraj? 😔