Taka codzienna sytuacja, idziesz do sklepu, chcesz kupi膰 sobie co艣, pensji brak, 偶adnej chwil贸wki pod r臋k膮 i masz czeka膰 k馃がa do 10go. W Niemczech nie do pomy艣lenia, a u nas, bez delikatnej kradzie偶y ni rusz. Niskie pensje w firmach w Polsce s膮 powszechne.
Taka codzienna sytuacja, idziesz do sklepu, chcesz kupi膰 sobie co艣, pensji brak, 偶adnej chwil贸wki pod r臋k膮 i masz czeka膰 k馃がa do 10go. W Niemczech nie do pomy艣lenia, a u nas, bez delikatnej kradzie偶y ni rusz. Niskie pensje w firmach w Polsce s膮 powszechne.
dlatego w cywilizowanych krajach zarz膮dzanych przez m膮drzejsze od polaczk贸w umys艂y takie jak Niemcy, Austria, Belgia Portugalia itp no w ch*j kraj贸w na zachodzie - albo kamerka w samochodzie traktowana jest jako monitoring publiczny na kt贸r膮 musisz mie膰 zgod臋 albo mandat 50 000 euro,. albo jest zezwolona tylko na w艂asny u偶ytek ale nie mo偶esz nigdzie publikowa膰 tego co nagra艂e艣 a tym bardziej wypadk贸w
Kamerka oczywiscie spoko warto miec w razie wypadku ale coraz wi臋cej sk***ysynk贸w maj膮cych kamerki specjalnie nakr臋ca afery 偶eby mie膰 materia艂 na t膮 k***臋 stop chama ..
kamerki - tak, mozliwosc publikacji film贸w - nie
jak sk***ysynek b臋dzie wiedzia艂 偶e cho膰by nagra艂 spadaj膮cy samolot ale nie moze nigdzie tego do neta wrzucic to nie b臋dzie kr臋ci膰 aferek na stop chama. pie**olona banda cuckold贸w ten stop cham chociaz cos p艂aci za filmik? to moze sam bede tak zarabia膰 hehe ale znajac zycie za darmo mu dupy daj膮 a on kokosy trzepie na ich uni偶onych us艂ugach
To po co ci prawo? Po co 艂apa膰 przest臋pc贸w, z艂odziei i oszust贸w? Przyzwalaj膮c na takie zachowania mo偶esz by膰 pewna, 偶e ich liczba b臋dzie tylko rosn膮膰, a nie spada膰.
Miejmy nadzieje 偶e jednego 艣miecia na drodze b臋dzie mniej i 偶e MO呕E jaki艣 podobny 艣mie膰 zacznie je藕dzi膰 od obejrzenia tego filmiku prawid艂owo.
ale w jakim kontek艣cie ty to piszesz? typ nagra艂 klasycznego samochodowego dzbana, kt贸ry je藕dzi wed艂ug w艂asnych zasad, a nie przepis贸w. Najpierw pope艂ni艂 wykroczenie, a potem stworzy艂 bezpo艣rednie zagro偶enie 偶ycia kilku/kilkunastu os贸b (nagrywaj膮cy + pieszy).
ka偶dy kto si臋 bawi w jakie艣 zaje偶d偶anie drogi, hamowanie itd powinien mie膰 z miejsca kilkuletniego bana na prowadzenie, moze by si臋 oduczy艂
W Polsce nie trzeba dawa膰 pozwolenia na bro艅, wystarczy, 偶e otr膮bisz Seb臋. kt贸ry 艂amie przepisy albo zostaniesz na lewym pasie przez 1.5 sekundy d艂u偶ej ni偶 typ jad膮cy 200 km/h za Tob膮 by sobie tego 偶yczy艂.
B臋d膮 ci臋 k馃がa 艣cigali cho膰by dwie godziny xDDD
To po co ci prawo? Po co 艂apa膰 przest臋pc贸w, z艂odziei i oszust贸w? Przyzwalaj膮c na takie zachowania mo偶esz by膰 pewna, 偶e ich liczba b臋dzie tylko rosn膮膰, a nie spada膰.
Miejmy nadzieje 偶e jednego 艣miecia na drodze b臋dzie mniej i 偶e MO呕E jaki艣 podobny 艣mie膰 zacznie je藕dzi膰 od obejrzenia tego filmiku prawid艂owo.
No k***a, ale si臋 zesra艂e艣, a偶 tu jebie.
Za obtr膮bienie go艣cia, powinien dosta膰 w ryj. j***膰 cwaniaczka co tr膮bi na go艣cia, kt贸ry przeoczy艂 znak.
no i wyszlo ze bronie dzbana z mazdy, ten z mazdy to tez p*zda sk***ysynek na mokrym doprowadza do takiej sytuacji, hamuje przy skrecie na mokrym zadnego poczucia przeniesienia masy w pojezdzie i przewidywania jak on sie zachowa przy gwaltownych r*cham kiera-hamulec, co powinien miec kazdy dobry kierownik. ten z mazdy to tez dzban j***ny i bym go ukaral ale ja sie wypowiedzialem o w sumie glownym prowodyrze calej sytuacji, unizony cuckold co ma kamerke i specjalnie aferki nakreca dla stop chamow i tym podobnych chamow z youtube. owszem gdyby dzban nagrywajacy nie obtrabil dzbana z mazdy to raz nie bylo by sytuacji nagranej zeby potem mazdziaka ukarac i by dalej owodowal zagrozenie byc moze gdzies indziej wobec kogos kto kamerki nie ma. ale ja sie wypowiadam tylko na temat prowokowania kamerkowiczow.. zobacz pelno juz jest filmikow na youtube jak kuuurrewka jedzie specjalnie lewym pasem 140 km/h i cieszy sie ze on jedzie przepisowo a ktos kto chcialby jechac 200 km/h za nim sie wk***ia, i dzban ma z tego radoche ze przeciez on jedzie max dopuszczalny.., a kim ta k***a jest zeby decydowac za mnie ile mam jechac i czy chce zlamac prawo??? jak chce cisna 200 km/h to ja ryzykuje czy sie rozjebie i zabije albo czy kogos zabije i pojde do pierdla albo tylko mandat zaplace 10 000 ko艂a po taryfikacji.. a nie kurewka z kamerka. dlatego postuje za tym zeby bylo jak w krajach na zachodzie mozesz miec kamerke ale nie mozesz wrzucac z niej filmikow do neta. jak cos sie stanie to tylko na policje i chuuuj a nie na stop chama zeby stop cham, co jego nazwa powinna byc bardziej expand cham, zarabial na pedalach co mu filmiki wysylaja jak prowokuja kierowcow
ostatnio jest nawet afera jak bmiarz jakis sledzil parke co lewym sie wlekla a niech pokaza ile sie wlekli tym pasem a nagrywajacy tez p*zdeczka z boku siedzial a jego kobieta prowadzila pewnie wypity byl alkoholik j***ny i tylko sie cieszyl ze kontent dla stop chama nagrywa nie wiem czy widziales ten filmik z niebieskim bmw . takie kurestwo niby tyle lat komuny i esbecji a polaczki nadal jak konfidentami byli tak sa i nic sie nie nauczyli a jeszcze ostatnio coraz wieksze przyzwolenie spoleczne na konfidenctwo
zadna k***a nie bedzie na mnie trabic jak na stopie sie nie zatrzymam tak samo zadna k***a nie bedzie mi blokowac lewego pasa jadac dopuszczalne max 140 km/h ja sam decyduje za siebie czy lamie prawo czy nie od tego sa psy zeby mnie lapac i mandat dac. niech kurewska jedna z druga pojada na autobahn do niemiec i tam blokuja skrajny lewy pas co nie ma ograniczenia predkosci niech kurewka cfaniaczek skodzikiem wyjedzie i uzna ze ten zakret to max 160 mozna brac i niech go niemiec w ferari wyjasni ze tu on wleci 300. pie**olone szeryfskie kurewki sie znalazly zakompleksione ku*aski male smierdzace
Ale艣 wyj馃が por贸wnanie. Na dodatek codzienna sytuacja to to nie jest. Doprecyzuje bo na szybko w pracy pisa艂em. Go艣膰 wymusi艂, ale nie by艂o to chamskie wymuszenie, na co dzie艅 mam, albo widz臋 z 2-3 takie sytuacja i bardzo rzadko si臋 zdarza, 偶eby kto艣 zatr膮bi艂. Je艣li go艣膰 na filmie zatr膮bi艂, czego nie s艂ycha膰 oczywi艣cie, to jest takim samym kretynem co ten drugi, j馃がi kr贸lowie szos. Do tego 艣wi臋te oburzenie idiot贸w co to tu si臋 powpisywali, na temat tego wymuszenia (reszt臋 akcji pomin膮艂em, bo nie warto o tym pisa膰). , 艂adnie podsumowa艂 te wszystkie wpisy. Odno艣nie tego co pisa艂em wcze艣niej, na zachodzie dawno si臋 nauczyli, 偶e wystarczy delikatnie zwolni膰 i przepu艣ci膰, samoch贸d rower, czy pieszego. Wtedy ruch idzie p艂ynniej, sprawniej, nie tworzy si臋 zator i przestoje. U nas niestety, albo czekasz na 艂askawc臋, albo "delikatnie wymuszasz", czyli podje偶d偶asz na skraj, lub wykonujesz delikatny ruch, 偶eby wywo艂a膰 reakcje.
No k馃がa, ale si臋 zesra艂e艣, a偶 tu jebie.
J馃がy obro艅ca c馃がjowych polskich przepis贸w i jeszcze bardziej c馃がjowych dr贸g. Za obtr膮bienie go艣cia, powinien dosta膰 w ryj. Ponad 30 艂ad po upadku komuny, prawie 20 w unii a u nas drogi ca艂y czas c馃がjowe albo w remoncie. Tylko mandatami zr贸wnujemy si臋 z zachodem. J馃が cwaniaczka co tr膮bi na go艣cia, kt贸ry przeoczy艂 znak.