Jakbym przez ostatnie 4 lata zarabiał 16 tys. 476 zł miesięcznie to też bym tak szydził.
podpis użytkownika
"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, żydku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"
Zgadza się. Wystarczy tytuł inżynierski, 74 kursy, 23 uprawnienia, 20 lat doświadczenia w zawodzie i wiek max 19 lat.
Ale co Ty p🤬lisz? Ja nie mam problemu ze studiowaniem zaocznie na państwowej uczelni i pracą. H🤬j że w korporacji. Ale mam zajebisty socjal i traktuja mnię porządnie. 3600 brutto i np. darmowa opieka medyczna w prywatnej klinice oraz zwrot za dojazdy (bo dojezdzam 30 km w jedna strone). I co k🤬a? Narzekam? Nie. Ale jak wygodniej jest siedzieć na zasiłku dla debili i rozp🤬alać każdy grosz na chlanie z kumplami mułami po zawodówce i technikum to sie k🤬a nie dziwie.
Takie p🤬lenie jest w modzie że teraz to trzeba mieć w c🤬j kursów. Broni Ci się ktoś uczyć debilu w szkole? Jak wolisz rozp🤬alać sedesy w WC to śmiało - narzekaj teraz że podajesz w MC Donaldzie chees'y pijanym angolom po nocach.
Albo że więcej ludzi do techników/zawodówek powinno iść bo nie ma kto robić? k🤬a bez jaj. Wystarczy tu zobaczyć co reprezentuje sobą przyszła klasa "robotnicza". Każdy kto spędził 5 minut w technikum wie że to banda baranów i 1/1000 coś naprawdę będzie po szkole potrafił i sobie w życiu poradzi. Widzę to codziennie jak wsiadam rano na peronie do pociągu - zaczyna taki matoł dzień od 2 piwek a potem k🤬a fajrant na budowie cały dzień bo on jest zmęczony. Nie robisz? Wyp🤬alaj - bez zasiłku i srania się z takimi.
Potem wielkie społeczeństwo oburzone - bo Tusk k🤬a to i tamto Że pracy nie ma i że rumuny robią. A kto ma k🤬a robić? Debilom bez testu gimnazjalnego jest źle. Ludziom po studiach też się p🤬li. Napisze taki k🤬a hipsterki pedał pracę na zasadzie ctrl+c oraz ctrl+v i jak k🤬a 5 tysi na łapę nie ma to nie pójdzie. POKORY K🤬Y!!!!!!!!!!!!
Ale co Ty p🤬lisz? Ja nie mam problemu ze studiowaniem zaocznie na państwowej uczelni i pracą. H🤬j że w korporacji. Ale mam zajebisty socjal i traktuja mnię porządnie. 3600 brutto i np. darmowa opieka medyczna w prywatnej klinice oraz zwrot za dojazdy (bo dojezdzam 30 km w jedna strone). I co k🤬a? Narzekam? Nie. Ale jak wygodniej jest siedzieć na zasiłku dla debili i rozp🤬alać każdy grosz na chlanie z kumplami mułami po zawodówce i technikum to sie k🤬a nie dziwie.
Takie p🤬lenie jest w modzie że teraz to trzeba mieć w c🤬j kursów. Broni Ci się ktoś uczyć debilu w szkole? Jak wolisz rozp🤬alać sedesy w WC to śmiało - narzekaj teraz że podajesz w MC Donaldzie chees'y pijanym angolom po nocach.
Albo że więcej ludzi do techników/zawodówek powinno iść bo nie ma kto robić? k🤬a bez jaj. Wystarczy tu zobaczyć co reprezentuje sobą przyszła klasa "robotnicza". Każdy kto spędził 5 minut w technikum wie że to banda baranów i 1/1000 coś naprawdę będzie po szkole potrafił i sobie w życiu poradzi. Widzę to codziennie jak wsiadam rano na peronie do pociągu - zaczyna taki matoł dzień od 2 piwek a potem k🤬a fajrant na budowie cały dzień bo on jest zmęczony. Nie robisz? Wyp🤬alaj - bez zasiłku i srania się z takimi.
Potem wielkie społeczeństwo oburzone - bo Tusk k🤬a to i tamto Że pracy nie ma i że rumuny robią. A kto ma k🤬a robić? Debilom bez testu gimnazjalnego jest źle. Ludziom po studiach też się p🤬li. Napisze taki k🤬a hipsterki pedał pracę na zasadzie ctrl+c oraz ctrl+v i jak k🤬a 5 tysi na łapę nie ma to nie pójdzie. POKORY K🤬Y!!!!!!!!!!!!
Zgadza się. Wystarczy tytuł inżynierski, 74 kursy, 23 uprawnienia, 20 lat doświadczenia w zawodzie i wiek max 19 lat.
Jebnij się w łeb tylko porządnie. No i szklaną kulę umyj bo jakoś nie poszło ci wróżenie o mnie.
- Co mnie obchodzi ze masz taką pracę?
- To pracodawcy wymyślają takie wymagania, nie ja
- Pracuję w zawodzie i uczę się zaocznie matole
- A ty co? Na studia po gimbunazjum od razu poszedłeś? Nie p🤬l o liceach-to jest dopiero fabryka matołów co potem idą na jakieś sóper-studia, z których nic nie wynoszą i narzekają że nie ma dla nich pracy
Pracujesz u taty? W jakim zawodzie? Jak bym zarabiał ponad 3000/rękę, nawet bez tych innych luksusów to srałbym ze szczęścia. U nas, w wielkim mieście ze średnim zarabia się połowę tego.
Jeszcze trochę o kursach-przykładowo spawacz, żeby znaleźć pracę i zarabiać jak człowiek musi narobić kursów na kilka albo kilkanaście tys. zł.
Pracujesz u taty? W jakim zawodzie? Jak bym zarabiał ponad 3000/rękę, nawet bez tych innych luksusów to srałbym ze szczęścia. U nas, w wielkim mieście ze średnim zarabia się połowę tego.
Zwróć uwagę że ona napisał brutto czyli bez podatków, co równa się temu że dostaje pewnie tylko tyle i ile się zarabia ze średnim w twoim mieście czyli połowę tego 3600 zł brutto.
Tak Ty k🤬a patałachu. Byłem w ogólniaku bo nie wiedziałem w wieku 16 lat jaka mnie czeka przyszłość i co sam chce robić i jakie studia wybrać. Pracuję od 17 roku życia - rozwoziłem pizze nosiłem ulotki i pracowałem w punkcie xero. 4 lata zap🤬lałem w krakowskich hotelach z walizkami za 1200 na rękę i ryłem angielski i zap🤬lałem na kursy po pracy za ta kaskę. A Ty i takie k🤬a życiowe zj🤬e obszczymury kończą z trudem zawodówkę a potem i tak h🤬ja umieją. Bo najważniejsze skończyć 18 lat -> zrobić prawko kując testy na pamięć bo i tak k🤬a prowadzić samochodu nie potraficie -> kupić Matiza albo inna k🤬a Ibizę i co weekend Energy i dropsy i tanie dz🤬ki ze wsi. TAK TO K🤬A WYGLĄDA.
Sranie w banie że pracy nie ma. Społeczeństwo jest wygodne. Jakby k🤬a nie było zasiłku zaraz wszyscy by znaleźli robote. Ale nie. Po h🤬j? Lepiej walić konia całymi dniami przy satelicie spłodzić dziecko pijanej pannie i jemu tez zj🤬 życie.
Pracujesz w zawodzie i h🤬jowo zarabiasz? Zmień zawód albo studia.
I nie h🤬ju
A ja będę dalej pracował i się rozwijał bo teraz jest na to czas a takich zj🤬ych imbecyli oglądał jak zap🤬lają przy betoniarkach budując kolejny budynek naprzeciwko.