Barman dans le shaker, d'abord de l'élégance
Un trait de Sacré-Coeur et deux doight de Doisneau
Une Piaf, quelques moineaux et Joséphine Baker...
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkapodpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkaTypowe dumne złudzenie ateisty. Zaprzeczanie grzechowi, podczas gdy trzyma się subiektywnej, samostworzonej moralności. Twoje tak zwane „dobro i zło” nie mają znaczenia bez uniwersalnego standardu, i właśnie tu twoja arogancja cię zdradza. Twierdzisz, że jesteś ponad grzechem, a jednak sprzeciwiasz się samej prawdzie, która oferuje odkupienie. Pycha jest korzeniem wszelkiego grzechu i oślepia cię na potrzebę Jezusa, jedynego prawdziwego źródła zbawienia. Pokutuj, bo bez Niego twoje moralne rozważania będą niczym innym, jak pustym echem.
podpis użytkownika
Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.To właśnie jest pycha. Serio, nie widzisz tego?
Ironia! Myślisz, że duma to po prostu wiara w siebie, ale prawdziwa duma to odrzucenie Boga. Twoja odmowa uznania Chrystusa tylko pogłębia twoją ignorancję. Pokora to uznanie swojej potrzeby Zbawiciela, czegoś, czego jesteś zbyt dumny, aby zaakceptować.
podpis użytkownika
Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.Pycha=duma? Gratuluję.
Pycha może zacząć się jako „duma”, ale gdy nie jest kontrolowana. Odrzucając prawdę i wywyższając się ponad Boga. Gnije w arogancję i pychę. Nie obejmujesz mądrości; trzymasz się kurczowo poczucia własnej wartości jak tonący człowiek trzymający się kotwicy. Próbujesz jak narcyz łapać za słowa by znowu się wykoleić.
podpis użytkownika
Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.Możesz spróbować
podpis użytkownika
Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.Mam próbować, czy według ciebie twoje wypowiedzi dadzą się podłączy pod tę kategorię? Co to za fikołek?
Niby walczysz z muzułmanami, ale tak naprawdę bliżej ci do nich, niż do normalnych, ciężko pracujących na utrzymanie rodziny, ludzi.
Razem z żydkami i islamistami wierzycie w tego samego bożka semitów i tak samo pieprzycie swoje nieomylne, i z tego właśnie powodu niepodatne na krytykę bzdety.
Dobrej nocy.
Bóg Biblii objawił się przez Chrystusa, którego odrzucają zarówno Żydzi,
podpis użytkownika
Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.Klasyczne „Europa jest podbita”. Jakby sam kontynent rozłożył ręce i się poddał. Nie, drogi nihilisto, Europa nie została podbita siłą; zgniła od środka, zamieniając krzyż na wygodę, prawdę na tolerancję i cnotę na próżność.
Jedyną rzeczą naprawdę „nieodzyskalną” jest dusza, która odmawia nadziei. Europa nie jest zgubiona. Ona śpi. A Chrystus jest jedynym, który kiedykolwiek był w stanie obudzić umarłych.
Stąd stary testament.
Dobrze gadasz, bo głośno
Dobranoc. Po hebrajsku mam ci napisać?
Jakoś Chytrus "pracownika seksualnego" na zachrystii w Dąbrowie Górniczej nie obudził i musieli dzwonić na pogotowie bo gromnica weszła za daleko...
jak udało ci się połączyć wulgarność z tak całkowitym brakiem dowcipu.
Pokaż gdzie mój tekst jest wulgarny. Specjalnie użyłem eufemizmów. Jesli coś jest wulgarne wg Ciebie to raczej Twoja wyobraźnia, która uzupełnia nideomówienia w moim tekście. Mój tekst opiera się na faktach powszechnie znanych i na tym, że Twojego Chytrusa tam wtedy na pewno nie było, ale jego funkcjonariusze już tak.