Film nie jest mój Znalazłem , Jest Ciekawy
Pawelku drogi bez katolstwa mialbys dzis taka sama cywilizacje jak w somalii, pozdrawiam i dziekuj swoim dziadkom ze wierzyli i budowali Europe, kiedy na innych kkontynentach lenistwo szerzylo sie jaka zaraza.. milego dnia, a i masz piwo takie na meski uscisk dloni
podpis użytkownika
Wszystkie herezje na temat prądu będą tępione!No naprawde wiara w Boga jest bez sensu... Najciekawsze jest to, że niektórzy uważają sie za mądrzejszych niż są... Nawet Einstein nie negował istnienia Boga. Teoria wielkego wybuchu wydaje się potwierdzać jego istnienie. Nic nie może powstać z niczego, więc czym wyjaśnic nagromadzenie tak ogromnych ilości energii? Ludzie są ograniczenii i nie mogą pojąć, żę może istnieć wyższy umysł rządzący wszelkimi prawami. Kolejna sprawa to świadomość. Dlaczego ludzie przeżywający śmierć kliniczną pamiętają wydarzenia toczące się w czasie niej. Zerowe EEG (mózg nie funkcjonuje), a jednak coś sie dzieje. Tak tak teraz powiedzą o tej specjalnej substancji, która wydziela się w czasie śmierci. Ale skoro mózg wtedy nie funkcjonuje to nie można nic zapamiętać i tu teoria łatwej śmierci upada. Sa rzeczy których nie można wyjaśnić w racjonalny sposób. Największe umysły tego świata nie są w stanie tego wyjaśnić, tylko dlaczego ludzie uważają się za mądrzejszych niż są?. Im więcej stawiasz odpowiedzi tym więcej powstaje pytań. Właśnie na tym polega wiara. Ateizm jest łatwy w dzisiejszych czasach, liczy się pieniądz, a moralność zanika. Po co być dobrym i mieć jakieś wartości jeśli można być złym i odnosić sukcesy. Przestudiujcie Pismo Święte, a potem dyskutujcie. Biblia nie jest złem, to ludzie są źli. To ludzie wybierają sobie rządzących i tym samym Kapłanów, a nie Bóg. Sami gotujemy sobie taki los, to jest właśnie wolna wola. Przyroda jest doskonałą harmonią, gdy na nią popatrzysz ujrzysz Boga. To ludzie wymyślili sobie pedalstwo, gw🤬ty, bogactwo, wojny itp. Nie musisz wierzyć w Boga jeśli nie chcesz, ja nie płacę na Kościół, dla mnie to banda złodziei, ale wierzę w Boga bo nie jestem w stanie wyjaśnić wszystkiego co się dzieje na tym świecie i wiem, że warto być dobrym człowiekiem.