Bez d藕wi臋ku, ale mo偶ecie sobie zanuci膰 jak nie pasuje. Przyp馃がoli艂 艂adnie, a tak swoj膮 drog膮 te偶 bym go pewnie nie zauwa偶y艂. Teraz piesi 艣wi臋te krowy, id膮 nie patrz膮, a p贸藕niej zdz馃がko, 偶e kopytka po艂amane.
Policjanci z Brzegu zatrzymali prawo jazdy i skierowali do s膮du wniosek o ukaranie 22-letniego kieruj膮cego, kt贸ry w wigili臋 potr膮ci艂 pieszego. Na szcz臋艣cie pieszy, m艂ody mieszkaniec Brzegu, w zdarzeniu tym nie odni贸s艂 偶adnych obra偶e艅. Kierowcy grozi utrata uprawnie艅 do kierowania i kara grzywny.
Mam odblaski w zimowych butach i kurtce, faktycznie straszny obciach.
Boli mnie fakt, 偶e chcecie traktowa膰 ludzi jak sko艅czonych debili. Co, nie b臋d臋 m贸g艂 do sklepu wyj艣膰 albo do samochodu pod dom, bo nie mam odblasku? Na g艂owy poupadali艣cie.
Teren niezabudowany to zupe艂nie inna sprawa.
Chcia艂bym, aby wprowadzono obowi膮zkowe noszenie odblask贸w przez pieszych w terenie zabudowanym po zmroku oraz nakaz zatrzymania si臋 przed przej艣ciem i rozejrzeniem czy nic nie jedzie lub czy kierowca na pewno zauwa偶y i si臋 zatrzyma.
Niby obecnie (chyba?) si臋 uczy, aby przed pasami si臋 rozejrze膰, ale jak wida膰 niekt贸rzy s膮dz膮, 偶e s膮 nie艣miertelni na pasach.
Wszyscy pr贸buj膮 zwali膰 zawsze win臋 na kierowc贸w, a piesi to niby wielce bez winy. Tego go艣cia prawie w og贸le nie by艂o wida膰 na tych pasach. Fakt, 偶e kierowca powinien zwolni膰, ale nawet jad膮c 50 momentami nie idzie zauwa偶y膰 pieszego.
podpis u偶ytkownika
o.0