Łuo ja p🤬le ale podałeś przykład. Poddaje się.
Chłopie, ale aby się bronić przed patologią nie jest potrzebna żadna religia. Zobacz na taką Koreę Północną gdzie nie ma żadnego Chrześcijaństwa a 90% społeczeństwa to ateiści. I Korea Północna doskonale sobie radzi zachowując jedność narodową i nie przyjmują żadnych nachodźców. To zależy od woli władz i narodu a nie od jakichś pieprzonych religii.
Poza tym poczytaj sobie o historii np. Chrześcijaństwa. Znaczna większość tej historii to mordy grabieże, palenie na stosie, itd.
Jakie ja mam prawa dzięki religii??? Przez długi okres historii za wyrzekanie się wiary w Jezusa ludzi mordowano. Niezłe mi prawo, nie ma co.
Oprócz Korei Północnej dodałbym Chiny, ZSRR, Treblinkę iNSDAP. Tam też nie było żadnego Boga i wszystko się kręciło jak w dobrze naoliwionej maszynie. Najważniejsza jest partia, reszta to statystyka. Jesteście tylko motłochem jak za czasów kapłanów RA, wiara jest dla elity. Motłoch jest masą mięsa do wykonywania prostych prac. Tylko elita zawsze wiedziała o co tu chodzi, a motłoch wykonywał ich polecenia. Dlatego komuniści stawiali na ateizm samemu będąc głęboko wierzącymi. Nawet Jaruzelski i Kiszczak okazali się katoami. Oni wiedzieli coś więcej.
Nic dziwnego, że się poddajesz skoro te wasze wszystkie religijne argumenty można obalić pstryknięciem palca.
P🤬licie o Francji... a idź na zakazaną dzielnicę wieczorem jakie się znajdują w praktycznie każdym Polskim mieście..... wp🤬l masz niemal gwarantowany.
Każdy kraj chwali się tym co ma najlepsze.
Co pokaże olimpiada z Polski?
Bimber, skarpetę w klapkach Kubota, Chrystus i Maryja parą królewską Polski, Grunwald po raz pięćsetny, Kaczyński na Wawelu, zawodzenie na góralskich gęślach, kaszubskie wycie, podlaska zagroda z kiblem na podwórku, Orły Sokoły, Polacy nic się nie stało, Zenek, Maryla Rodowicz ooo Maryla, to jest moja koncepcja !
Francja pokazała, że nie jest gotowa na zorganizowanie tak wielkiego wydarzenia jak Igrzyska Olimpijskie.