Macie k🤬a takie samo prawo żądać całkowitych praw do węgla jak amerykańce do ropy na bliskim wschodzie. To, że się urodziłeś/mieszkasz/pracujesz na Śląsku nie nadaje Ci na własność złóż geologicznych, które były zanim sie urodziłes i będą jeszcze w c🤬j czasu. Taka jest prawda, że gdyby nie ten węgiel to c🤬ja byście tam mieli - wszystko jest oparte na tym, że ktoś XXX lat przed wami dobrze sie osiedlił (może całkiem przypadkowo albo był na tyle nieudacznikiem ze wyj🤬i go z wioski w okolicy rzeki). Niemcy mieliby Was w dupie, bo nie byłoby zysku, teraz na Wasze roszczenia mieliby tak samo wyj🤬e - ale jest węgiel, ktory nalezy nie tylko do Was wiec od czasu do czasu ta "c🤬jowa i brzydka warszafka" musi iśc na ustępstwa.
Tak jak w filmiku poniżej - choć też nie do końca - żeby stolica wyglądała tak jak wygląda zap🤬lano materiał, rozbierano budynki w całej Polsce (nie tylko, ze Śląska choć nie zaprzeczam, że wkład zdecydowanie największy) tak więc zamknąć mordy, bo możliwe ze komuś rozebrano dom żeby p🤬lnąć jakąś kamieniczke w której teraz grzejecie dupy i obserwujecie z okna korki na Marszałkowskiej.
A teraz zeby nie było calkowicie hejtowania. Poznałem troche ludzi ze Śląska (głównie Katowice) i k🤬a tak pozytywnej grupy ludzi, myślącej i jakoś tam rozwiniętej już dawno nie spotkałem - nie wiem czy wynika to z tego ze wiekowo nie załapali się na gimnazjum, czy trafiłem po prostu dobrze, ale jeżeli takich ludzi jest tam więcej to az taki c🤬jowy ten Śląsk być nie może.
Jeden naród (jezeli ktoś mieszkając na Sląsku za Polaka się nie uważa, to daleko do granicy nie ma i może wyp🤬alać, najlepiej na Kamczatke) ale siedzą i przez neta opluwają jedni drugich. Bo co? To że w Warszawie mieszka to gorszy - bo k🤬a matka z ojcem w stolicy mieszkali całe życie i tam zostali - więc od razu na starcie przej🤬e? Albo ze na Śląsku mieszka to od razu niemiecki c🤬j i kolaborant? Ogarnijcie dupy, bo aż żal to czytać pojeby są wszedzie - w Warszawie, na Śląsku, w Koluszkach czy Radomiu.
Ja tam jestem zadowolony, w wolnym czasie moge wrócić na Mazury (skoro juz szpanujemy kto co ma - przejdzcie sie po sklepach mięsnych i popatrzcie skąd mięso do Was przyjeżdza - na Śląsku w każdym sklepie widziałem nasze miejscowe logo, na granicy z Czechami tez, w Warszawie to chyba nie znają innych firm, na Wielkopolsce i Pomorzu też w ciul) i c🤬j mnie obchodzi gdzie kto mieszka dopoki jest w porządku i ma poukładane we łbie. Także zamknijcie już te mordy bo tylko wyrabiacie opinie ze jesteście j🤬ymi debilami, a pozniej normalni ludzie czy z WWA czy Sląska mają przyklejaną łatke.
Śląsk
WWA
Part 1:
Part 2:
ps Ruch Autonomii Śląska stawiam nawet poniżej zj🤬ego green peace'u czy ruchu palikota. Niżej są tylko cyganie i wszelkiego rodzaju pedalstwo na pokaz.