Ja nie pop🤬lałem w masce, nigdy nie puszczałem i nie przepuszczę pieszego, a gdy zdarzy mi się być pieszym, nigdy nie przechodzę gdy jakaś podporządkowana szmata zatrzyma się przed przejściem
podpis użytkownika
czarna fortunaOd momentu wprowadzenia zmian wraz z tymi o bezwzględnym pierwszeństwie (czerwiec 2021) to był pierwszy rok od kilkunastu lat kiedy ilość wypadków na przejściach się zwiększyła...o około 30% więcej potrąceń. A te k🤬y nadal twierdzą że działają dla naszego dobra.
Od momentu wprowadzenia zmian wraz z tymi o bezwzględnym pierwszeństwie (czerwiec 2021) to był pierwszy rok od kilkunastu lat kiedy ilość wypadków na przejściach się zwiększyła...o około 30% więcej potrąceń. A te k***y nadal twierdzą że działają dla naszego dobra.
podpis użytkownika
Z prawej ręką z prawej ręką. Na dole nogi a ...O jak ja ci k🤬a zazdroszczę twojej wolności, twoje życie z takimi ideami na ustach musi być wspaniale...
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówKtoś miał wątpliwości co do mojego poprzedniego posta odnośnie starych larw na przejściach dla pieszych. Proszę oto kolejny film. Mogę takich wynajdywać jeszcze wiele
I co k🤬a? Stało się coś kierującemu, że się zatrzymał? Imadło mu z dupy wypadło? W czym ten cały problem? Że jest bezpieczniej na przejściach? Że jest mniej potrąceń? To jest bardzo dobry przepis! Tak samo jak zmiana wysokości mandatów za wykroczenia! Widać to chociażby w tegorocznych statystykach podczas długiego weekendu w 1 listopada. Ludzie jeżdżą wolniej i bezpieczniej/uważniej!
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówOd momentu wprowadzenia zmian wraz z tymi o bezwzględnym pierwszeństwie (czerwiec 2021) to był pierwszy rok od kilkunastu lat kiedy ilość wypadków na przejściach się zwiększyła...o około 30% więcej potrąceń. A te k🤬y nadal twierdzą że działają dla naszego dobra.
Dlatego ja wolałem nauki ścisłe gdzie są jasne reguły. Tutaj sobie jak widać każdy interpretuje, że ustąpienie pierwszeństwa to to samo co nie przyj🤬ie w kogoś z pierwszeństwem.
Zastosuj taką samą logikę w większej skali i wyobraź sobie, że jedziesz swoim autem jakąś drogą krajową typową u nas po 1 pasie i c🤬jowe pobocze. Wyjedzie ci j🤬y kargul co k🤬a 50 lat tam jeździ i nigdy wypadku nie było to przecież spoko i ty musisz wyp🤬alać na przeciwległy pas na czołowe. Nic nie jechało, wyj🤬eś w lewo, nie musiałeś hamować. Ustąpił ci pierwszeństwa? Jeśli tak to powodzenia.
|
Co do samych pieszych to c🤬j im w dupe tym co stoją przy przejściach bo k🤬a chyba mają nawyk spod latarni aby jakaś rura była obok. Albo przechodzisz albo sp🤬alaj 10m w jedną albo w drugą sobie stać a nie 50cm od pasów.
Akurat przepis jest moim zdaniem ok, gorzej z mentalnością osób, które nie powinny mieć prawa wychodzić z domu bez kaftana, albo pancernej zbroi. Często poruszam się samochodem i osobiście zauważyłem, że inni kierowcy już nie tak bardzo mają w dupie przejścia dla pieszych niż wcześniej i potrafią dostrzec pieszego, który czeka na możliwość wejścia. Nawet u mnie na pipidówie - wiosce, gdzie jest raptem kilka przejść na ruchliwej drodze, do tej pory kierowcy w większości mieli w piździe to czy ktoś czeka czy nie, a teraz praktycznie zawsze się zatrzymują. Problemem są zjeby, które myślą że pierwszeństwo daje im nieśmiertelność i mają gdzieś cały świat dookoła.