Nie oglądam TV. Obserwuję i oceniam, a to co widzę, to przestraszonych małych chłopców ze schizofrenią, którzy wszędzie węszą spisek i manipulacje. Żenada w c🤬j. Tak, jakby to było najważniejsze w dążeniu do władzy w Polsce. Co jak co, ale ta partia, na pewno nie posprząta burdelu po PO i sobie samych z zeszłej kadencji.
Oglądaj sobie, te swoje filmiki w "niezależnym środku komunikacji", którym wg. ciebie jest youtube.
![]()
p.s. To, że ktoś gardzi PiSem i wszystkim co z nim związane, nie oznacza, że jest zwolennikiem PO, czy nawet jakiejkolwiek innej partii...
podpis użytkownika
Skarżyć nie wolno,kapować nie wolno. Odegrać się wolno!
Gdzie ja ci napisalem ze niezaleznym srodkiem komunikacji jest youtube. Nie ogladasz TV aha to skad wiesz ze PO narobilo bałaganu przez swoja kadencje, obserwujesz? Czyli co jezdzisz po całej Polsce i obserwujesz jak wygladaja dworce PKP,autostrady i WIELE WIELE innych rzeczy
? Bo jakos w to watpie , jesli twoja odpowiedzia bedzie ze czytasz gazety to sie to samo tyczy co TV tez manipuluja ludzmi miedzy innymi GW.
Polskie Radio Trójka, internetWami wszyscy manipulują. Zaraz zaczniesz szukać info o Polskim Radiu i dowodów na to, że oni jednak również manipulują, masakra...
podpis użytkownika
Skarżyć nie wolno,kapować nie wolno. Odegrać się wolno!onet- tvn
interia - polsat
Jak wiadomo, autostrady to moja pasja. Z zainteresowaniem przeczytałem więc wywiad z Kaczyńskim na onecie, a właściwie poniższy akapit:
„Jeśli nie będziemy w Polsce budować autostrad na zasadzie, że zleca się to jednej firmie, która zleca to drugiej, a ta zleca trzeciej, to może te autostrady będą. Przy systemie, który opisałem, tylko dziecko może nie wiedzieć, o co chodzi”.
Dziecku istotnie można wybaczyć taki poziom oderwania od rzeczywistości, ale od dorosłego polityka wymagałbym więcej. Przede wszystkim, autostrady i tak będą. W Polsce planowane są trzy autostrady duże (A1, A2 i A4) i trzy małe (A6, A8 i A18).
Znakomitą większość tych planów rząd PO już zrealizował. Zgoda, nie wszystkie będą gotowe na mistrzostwa czegoś tam w czymś tam, ale nie rozmawiamy teraz o sporcie, tylko o autostradach.
A6 i A8 mamy już w całości. A18 brakuje dokończenia remontu kilkudziesięciu kilometrów jezdni południowej, jezdnię północną wybudował rząd SLD 6 lat temu. Bądźmy poważni, remont jednej jezdni nie jest w tej chwili najważniejszy i rząd całkiem słusznie skupia się na innych zadaniach.
(...)
Nawet wśród zwolenników PiS argumentacja „nie budują” stopniowo ustępuje innej: „budują, ale za drogo”. Ciężko z tym dyskutować, bo nie ma czegoś takiego, jak „koszt kilometra autostrady”. Na cenę największy wpływ mają dodatkowe elementy typu estakady, węzły i tunele, oraz: czy zamawiamy usługę „zaprojektuj i zbuduj” (szybciej i drożej) czy robimy dwa osobne przetargi (wolniej i taniej).
Walczący z budżetową zapaścią Irlandczycy budują autostrady tak tanio, że cały świat śmieje się z ich braku przydrożnych toalet.
podpis użytkownika
Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.