podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Gość ma rację. We wszystkim co powiedział. Nazywanie społeczniakiem kogoś, kto chamskie bydło ich własnymi chamskimi sposobami traktuje to jest lekko mówiąc nadużycie i patologia.
U mnie społeczniakami określaliśmy stare k🤬y siedzące w oknach i podp🤬lające wszystko wszystkim. Chyba wszędzie społeczniak to negatywne zjawisko.
podpis użytkownika
czarna fortunaW pewnych środowiskach patologicznych faktycznie społeczniak może mieć pejoratywne znaczenie, ale tam policja też nie jest lubiana, a prawo jest cenione tylko kiedy służy do wymigiwania się od odpowiedzialności karnej. Społeczniakiem jest np Jan Śpiewak walczący w obronie lokatorów z mafią urzędniczo- sedziowsko- polityczną w Warszawie. Ten człowiek z filmiku to żaden społeczniak tylko, upierdliwy koleś utrudniający ludziom życie dla lajków na fejsie i odsłon na youtubie
Dlaczego "społeczniak" ma dla ciebie negatywny wydźwięk? Równie dobrze może mieć neutralny czy też pozytywny wydźwięk...
podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.