Załapał się na niezłą promocję.
W zestawie wycieczka krajowa, albo zagraniczna.
Wczasy na Syberii lub wieczne odpoczywanie na ukraińskich polach wraz z darmowym pakietem rozmów z kretami.
Wracasz do domu z 5-cioma bukietami.
Zona pyta - To wszystko dla mnie?
- Nie, dla ciebie ten najmniejszy, bo nie mamy dużego wazonu.
- A pozostałe?
- Jeden jest dla Ewy, mojej koleżanki z pracy, drugi jest dla Ani, czyli twojej koleżanki z pracy, następny jest dla Iwony czyli naszej sąsiadki i ten największy jest dla Moniki, twojej siostry.
Wracasz do domu z 5-cioma bukietami.
Zona pyta - To wszystko dla mnie?
- Nie, dla ciebie ten najmniejszy, bo nie mamy dużego wazonu.
- A pozostałe?
- Jeden jest dla Ewy, mojej koleżanki z pracy, drugi jest dla Ani, czyli twojej koleżanki z pracy, następny jest dla Iwony czyli naszej sąsiadki i ten największy jest dla Moniki, twojej siostry.
Abdul podchodzi do automatu z kwiatami, podejrzliwie się rozgląda, po czym wyrywa pięć bukietów kwiatów i ucieka.
Jakiś przechodzień krzyczy: „Hej! Nie możesz ich po prostu ukraść!”
Abdul uśmiecha się krzywo: „Spokojnie, bracie. Zgodnie z Surą 4:3, biorę cztery legalnie… a piąta to po prostu Sunnah”.
Abdul podchodzi do automatu z kwiatami, podejrzliwie się rozgląda, po czym wyrywa pięć bukietów kwiatów i ucieka.
Jakiś przechodzień krzyczy: „Hej! Nie możesz ich po prostu ukraść!”
Abdul uśmiecha się krzywo: „Spokojnie, bracie. Zgodnie z Surą 4:3, biorę cztery legalnie… a piąta to po prostu Sunnah”.
Nie znam Koranu na pamięć i nie chce mi się tego szukać, chociaż mam Koran na moim kompie. Musiałbym to znać, by zrozumieć Twój żart.
W imię Boga Miłosiernego, Miłującego.
4.3. Jeżeli obawiacie się, że nie będziecie sprawiedliwi dla sierot, to bierzcie sobie za żony następne kobiety, z którymi będziecie się zgadzać, dwie, trzy lub cztery. A jeżeli obawiacie się, że nie będziecie dla nich sprawiedliwi, poślubcie tylko jedną [1] albo (żeńcie się) z tymi, które były waszymi niewolnicami [2]. To jest postępowanie właściwe, aby uniknąć wobec nich niesprawiedliwości.