Wysłany:
2016-11-04, 11:53
, ID:
4741171
7
Zgłoś
Kothletino -> jeśli masz prawko, to proszę Cię, oddaj je komuś, wyrzuć albo spal.
Ja rozumiem, że każdy kiedyś się uczył, ale na nagraniu nie tylko widać brak doświadczenia młodzika, ale przede wszystkim brak panowania nad pojazdem i brak reakcji instruktora na niedozwolone zachowania, a to już podchodzi pod celowe stwarzanie zagrożenia na drodze i wypuszczanie na nią tony żelastwa bez człowieka, który by nad tym panował.
Tu nie ma dyskusji, że ten duet nie powinien się znaleźć na publicznej drodze. Jestem przekonany, że ten instruktor nie zareagowałby nawet gdyby mieli się wj🤬 na czołówkę.
Swoją drogą, dobrze pamiętam swoją pierwszą jazdę samochodem. Instruktor po teorii powiedział, że będę trenował na placu. Wychodzę przez budynek, samochód stoi na niewielkiej posesji przed nim, wsiadam. Najpierw cała procedura typu regulacja fotela, lusterek, pasy, światła itp. Odpaliłem, po czym instruktor zapytał czy jeździłem już kiedyś autem - ja mu na to, że nie. No dobra, rusz do przodu. Do tyłu. Skręć w lewo, w prawo, zrób kółko, a teraz jedziemy.
Ja oczy jak 5zł - jak to jedziemy? No na plac, teraz w lewo, a dalej cię poprowadzę. Mam hamulec, kierownicę blisko - jak coś zaczniesz odp🤬lać, to jestem tu od tego, żeby do tego nie dopuścić.
I chociaż byłem obsrany na maksa, bo wyjechałem na drogę, po przejechaniu 50 metrów na placu, to nic nie odj🤬em i instruktor nie musiał reagować ani razu. Jednak gdy już później zdarzyło mi się zacząć wykonywać jakiś niedozwolony manewr, to momentalnie pojawiała się reakcja.