Trochę wk🤬ia mnie fakt, że gość robi z Siebie idiotę w oczach starszego człowieka w mundurze. Pyta jest pop🤬lona.
podpis użytkownika
youtube.com/watch?v=NGhXjCuucLI&list=FLN9PmLQ060DZlRC1Ps86-bAOczywiście, że główną przyczyną zamieszek była POlicja - działali na polecenie władzy. Najpierw prowokują spokojnie maszerujących ludzi, potem sp🤬alają za kordon swoich towarzyszy i udają niewiniątka.. Sam widziałem, jak taki c🤬l z POlicji najpierw rzucał racami, potem uciekał przed dziennikarzem z jakiegoś bliżej nieokreślonego portalu, a potem przy POlicyjnej furgonetce zdejmował szybko kominiarkę i kurtkę. Pod spodem miał kamizelkę z napisem POLICJA i na to założył jeszcze ten swój żółty trykot, taki, jak mają na filmie z zeszłego roku - na tym, gdzie ta menda kopie protestującego.
[...]
Zastanawiało mnie jedno - dlaczego ci Policjanci w kominiarkach łapali za wszarz protestujących i kazali im się legitymować. A sami nie okazali ani legitymacji ani blachy! I skąd taka złapana osoba ma wiedzieć, komu i po co ma pokazywać dokumenty. Ja nie miałem dokumentów, bo w Polsce nie ma obowiązku noszenia przy sobie dowodu tożsamości.