dominik267 napisa艂/a:
Jeste艣 p馃がlni臋ty, kieruj膮cy jad膮cy za Golfem mia艂 pe艂ne prawo do upomnienia go w ten spos贸b gdy偶:
1. Pojazd marki VW nie mia艂 w艂膮czonych 艣wiate艂 mijania.
2. Kieruj膮cy ww. samochodem wymusi艂 pierwsze艅stwo przy wyje藕dzie z drogi podporz膮dkowanej.
Chcia艂bym r贸wnie偶 zauwa偶y膰, 偶e nie ka偶dy wozi ze sob膮 pa艂臋 b膮d藕 gaz, a warto r贸wnie偶 zauwa偶y膰, 偶e zachowanie kieruj膮cego automobilem niemieckiej marki wskazywa艂o, 偶e m贸g艂 by膰 pod wp艂ywem 艣rodk贸w odurzaj膮cych.
Pozdrawiam
A ja pragn臋 zauwa偶y膰, 偶e o艣lepianie innych kierowc贸w nie jest sposobem na upominanie. Sam Czasem zostaje tak upomniany przez ameby wlok膮ce si臋 na lewym pasie drogi ekspresowej, gdy wyprzedzam ich prawym pasem. I dos艂ownie krew mnie zalewa gdy taka ameba w艂膮cza d艂ugie w sytuacji, gdy jad臋 zdecydowanie szybciej od niego. Dos艂ownie dzisiaj mia艂em tak膮 przygod臋. Ciemno, deszcz pada. A taki przychlast w艂膮czy艂 d艂ugie i tak przez 10 sec jedzie za mn膮. Ja przez przedni膮 szyb臋 za przeproszeniem c馃がja widz臋... a dlaczego w艂膮czy艂 d艂ugie? Bo 艣mia艂em wyprzedzi膰 jegomo艣cia jad膮cego 80 km/h przy dopuszczalnym ograniczeniu 120. Rozumiem, 偶e kto艣 si臋 boi jecha膰, ale w takim razie prawy pas w tak膮 pogod臋 jest dla niego miejscem. Jad膮c nowym samochodem na porz膮dnych oponach wiem, 偶e mi w po艣lizg nie wpadnie. Tak znawc贸w zapewniam, 偶e aquaplaning nie wchodzi w gr臋 bo droga ta jest bardzo dobrze wyprofilowana.
Dlatego pytanie nasuwa si臋, czy czasem takie upominanie nie jest b贸lem ty艂ka osoby upominaj膮cej? (oczywi艣cie abstrah馃がj臋 od sytuacji na tym filmiku.
Dodatkowo dodam tylko, 偶e zdecydowanie lepszym rozwi膮zaniem jest zatr膮bienie. Przez to wasze o艣lepianie w ko艅cu dojdzie do tragedii, gdy kto艣 przez to nie zauwa偶y wybiegaj膮cej zwierzyny.
No i oczywi艣cie u偶ywaj膮c 艣wiate艂 drogowych w tym celu sami 艂amiecie przepisy prawa o ruchu drogowym. Gdy b臋d臋 mia艂 wi臋cej czasu zaczn臋 donosi膰 na ka偶dego debila w艂膮czaj膮cego te 艣wiat艂a, czy 艣wiat艂o przeciwmgielne bez powodu, bo widz臋 偶e coraz wi臋cej gamoni zamiast nauczy膰 si臋 macha膰 t膮 d藕wigni膮 by kierunki w艂膮czy膰 to prze艂膮cza prz贸d/ty艂.
I mo偶ecie nazywa膰 mnie kapusiem, donosicielem. Bo mam w dupie zdanie os贸b, kt贸re samochodem nawet je藕dzi膰 nie potrafi膮.