Danke!
podpis u偶ytkownika
Ka偶dy dzie艅 jest now膮 przygod膮, je艣li jeste艣 wystarczaj膮co niekompetentny.Og贸lnie tak oddzia艂ywuje kultura rapu na ludzi,szczeg贸lnie m艂odych gdy psychika i umys艂 nadal s膮 z plasteliny.Na to alko i by膰 mo偶e dragi co ju偶 ca艂kowicie zmienia spos贸b postrzegania rzeczywisto艣ci i wystarczy iskra aby rozpali膰 po偶ar Kiedy艣 s艂ucha艂em tylko rapu i juz dosyc dawno dotarlo do mnie ze jestem agresywny i pozuje na kogos kim nie jestem.Nie odkrylem tego nagle po pi膮tkowym melan偶u,tylko doros艂em.Ciesze sie ze te wszystkie bitki i przypaly nie zmienily mojego zycia w bagno,bo wystarczyloby ze typ zamiast na trawnik padlby glowa na kraw臋偶nik? Dzisiaj nadal slucham ale, ju偶 to jest jakie艣 20% og贸lnego repertuaru i to raczej relaksacyjne kawalki.Trzeba w艂a艣nie dorosn膮膰, wyrobi膰 (lub wypracowa膰) spos贸b postrzegania tego co nas otacza aby m贸c odr贸偶ni膰, to co nam si臋 wydaje od tego co jest rzeczywisto艣ci膮. Jednym si臋 udaje,innym nie i nadal m臋cz膮 peje "zycie kur**skie" - dobry kawa艂ek ale s艂uchany latami jak mantra mo偶e Ci prze艂膮czy膰 co艣 w g艂owie i ci臋偶ko to odblokowa膰 (jak setki innych track贸w).Rap to mocna muza kt贸ra od lat ju偶 jest najpopularniejszym gatunkiem w wi臋kszo艣ci krajow. U nas si臋 lej膮,w USA si臋 o to strzelaj膮 偶eby by膰 fajnymi.
Sory za tak d艂ugi komentarz.