Jakieś skojarzenia ?

podpis użytkownika
Sapere Audepodpis użytkownika
Sapere AudeAle co to ma do rzeczy?
To nie wolno im już pochodni używać?
K🤬a 80 lat temu wojna się zaczęła...
Nie jestem germanofilem, uważam, że zbrodnie IIWW kładą się cieniem na tym narodzie na kolejne 1000 lat albo i dłużej, tak, zrabowali mnóstwo naszego majątku i powinni oddać. Ale tak to jest, że ktoś rabuje i nie chce oddać, może co najwyżej wypożyczyć...
Codex Gigas, manuskrypt zrabowany przez Szwedów z Pragi ponad 350 lat temu znajduje się w Szwecji i nie zamierzają go oddać.
W 2007 r łaskawie zgodzili się go wypożyczyć Czechom na rok..... tak k🤬a, najpierw zaj🤬i, a teraz pożyczają.
Jednak jak patrzę na te hełmy i krzyże wszechobecne to niesmak wojny 2 swiatowej nadal pozostaje
Ten co wszystko wie . K🤬a nawet czegoś nie można nie wiedzieć bo taki kolega HAL z planety 9000/2 w konstelacji mądra głowa insynłuje , że byłeś zajebisty , a jak przytnie , że czegoś nie wiesz to jesteś głąb . Mam wrażenie , że jesteś kierownikiem zmiany w jakiejś wielkiej fabryce i myślisz , że znasz się na ludziach , a tak naprawdę wszyscy śmieją się z Ciebie za twoimi plecami , a Ty nawet o tym nie wiesz i lecisz przez życie na nieświadomce w błędnym przekonaniu , że jesteś mądrzejszy niż inni . Idź pan w h🤬j .
podpis użytkownika
i tak mnie jebie twoje zdanieo propagandowe, masowe marsze nazistów po zmroku z pochodniami, proporcami i insygniami propagującymi siłe faszyzmu w przededniu II WŚ... Być może ktoś zobrazuje to odpowiednim filmikiem lub zdjęciem bo nie mam czasu szukać. Miałem cię za gościa z lepszym zasobem wszechwiedzy.