Tacy jak ty stanowia wiekszosc Polakow w tych czasach. Wy nie bedziecie sie bic za Polske. Nie bedziecie bic sie za nic poniewaz pojecie jakichkolwiek wartosci w zyciu jest wam calkowicie obce. Smiac mi sie z was chce. Zdolni jestescie jedynie zryc, srac i niestety rozmnazac sie. Nie pozdrawiam.
Czyli myślisz, że jeśli nic nie będziemy robić, to ruscy zostawią Polskę bez szkody gdyby doszło do wojny?
Tak teoretycznie to wszyscy (w sensie; zdecydowana większość) ludzie mogą wyjść na ulice, zrobić pochód, nieść transparenty, a na transparentach mieć napisane "politycy, jak chcecie iść na wojnę to bez nas" + wysłać petycję w takim tonie. Można by się totalnie odciąć od kwestii wojny. I w internet puścić informacje o odcięciu się obywateli od konfliktów zbrojnych...
No ale to scenariusz zakładający, że większość nie jest nierozgarniętymi baranami, więc to tylko gdybanie.
edit:
Oj, żeś dowalił do pieca![]()
Mam wartości ale nie mam zamiaru ginąć za państwo bo to jest dla mnie tak abstrakcyjny i durny wytwór służący do manipulacji, że mi się śmiać chce jak mi ktoś o obronie państwa wspomina.
podpis użytkownika
Falubaz to magia. Speedway to religia.
Tacy jak ty stanowia wiekszosc Polakow w tych czasach. Wy nie bedziecie sie bic za Polske. Nie bedziecie bic sie za nic poniewaz pojecie jakichkolwiek wartosci w zyciu jest wam calkowicie obce. Smiac mi sie z was chce. Zdolni jestescie jedynie zryc, srac i niestety rozmnazac sie. Nie pozdrawiam.
Akurat wartości w życiu nijak się nie mają do wydumanego, patriotycznego poczucia "obowiązku" obrony swojego kraju. Tym bardziej, że walka przypominałaby starania ślepego domowego kota próbującego wp🤬lić tygrysa. Normalnie myślący człowiek zabierze bliskich i ucieknie najdalej jak się da. No ale komu ja to mówię. Prawdziwy bohater taki jak Ty pobiegnie z kupą na kiju rzucić się na rosyjskie gniazda artylerii.
Śmieszni jesteście. A co do 4'tej rano i ultimatum, że Ukraina ma oddać Krym to bzdura, Rosja zdementowała to już dawno temu. Tego, że media muszą mieć pożywkę a dezinformacja jest w cenie też nie wiecie. Więcej własnego myślenia, mniej te fau enu.
podpis użytkownika
Ej, wielki patrioto, powiedz mi coś o podpisie pod profilem:
podpis użytkownika
Za to tacy jak Ty siedzieli w rządzie Rzeczypospolitej w przeddzień wybuchu IIwś i majaczyli o wyższych wartościach, po czym uwikłali naród w najkrwawszą wojnę w naszych dziejach i sp🤬olili do Rumunii.
Oczywiscie. Jesli dla ciebie ojczyzna = politycy i rzad to nie mam pytan.
Nie wiedziałem, że udział Polski w 2 wojnie zależał od naszego rządu. Człowiek codziennie się dowiaduje nowych rzeczy.