genghiskhan napisa艂/a:
Mieszka艂em jaki艣 czas w艂asnie w pi臋knej okolicy, niestety niedaleko (100m dalej) jest szpital. Odwiedzaj膮cy zamiast zaparkowa膰 na parkingu - w艂a艣nie 100m od tego szpitala (nieeee, nie mieszka艂em na parkingu
) woleli stawia膰 auta na trawniku bo by艂o 20m bli偶ej. Ba zdarzali si臋 debile, kt贸rzy parkowali na trawniku pod samym znakiem ( P ). Oczywi艣cie pr贸by upomnienia wywo艂ywa艂y rosyjsk膮 agresj臋, tylko ma艂y odsetek przeprasza艂 i parkowa艂 gdzie trzeba. Tera problemu ju偶 nie ma, wzd艂u偶 jezdni przy kraw臋偶niku s膮siedzi postawili rz膮dek kamieni wi臋c 偶aden debil nawet terenufk膮 nie zaryzykuje wjazdu na trawnik. Jakby mogli to by wjechali na sam膮 sale do szpitala.
Nie wspomn臋 ju偶 o zastawianiu "艣limaka" wjazdu/wyjazdu do szpitala, gdzie kierowcy karetek mieli zerow膮 widoczno艣膰.... bezmy艣lno艣膰 nie zna granic.
Te偶 mieszkam w zielonej okolicy tu偶 obok szpitala.
Po prostu k馃がa dramat i p艂acz jak widz臋 czasami te dantejskie sceny jakie odchodz膮 przy parkowaniu. Tylko u mnie potrafi膮 dodatkowo zastawi膰 po szeroko艣ci ca艂y chodnik, 偶e nijak nie idzie przej艣膰 lub w stan膮膰 po stronie z zakazem zatrzymywania skutecznie zw臋偶aj膮c przejazd, 偶e czasem si臋 nawet osob贸wka nie mie艣ci. Ostatnio taka jedna przyjezdna baba stan臋艂a jak c馃がa i pluje si臋 do mnie, 偶e zastawiam wyjazd, cho膰 to ja parkowa艂em prawid艂owo, a ona mog艂a wyjecha膰, tyle 偶e z drugiej strony ale cofn膮膰 by艂o za ci臋偶ko. Zrobi艂a awantur臋, zacz臋艂a robi膰 zdj臋cia mi i mojego samochodu po czym...wezwa艂a policj臋 i powiedzia艂a, 偶e skopa艂em jej samoch贸d co by艂o oczywist膮 bzdur膮. Jako, 偶e nieobecni racji nie maj膮 to postanowi艂em zosta膰 i te偶 zadzwoni膰 m贸wi膮c jaka jest sprawa i pytaj膮c si臋 co mam z tym fantem zrobi膰. Oficer dy偶urny kaza艂 mi zaczeka膰 na patrol. No to wsiadam do swojego auta, ona do swojego i czekamy. Min臋艂o p贸艂 godziny po czym odpali艂a auto i pojecha艂a w p馃がdu. Zadzwoni艂em na policj臋 z pytaniem co mam robi膰 dalej bo osoba, kt贸ra wzywa艂a na mnie policj臋 po prostu odjecha艂a (jak si臋 okaza艂o nie powiadomi艂a ich o tym). Byli tym faktem bardzo zdziwieni i kazali jeszcze troch臋 poczeka膰 po czym to JA jako potencjalny sprawca wykroczenia w jej mniemaniu odwo艂ywa艂em patrol (kabaret). Pozdrowienia z wyrazami szczerej niewdzi臋czno艣ci dla u偶ytkowniczki Nissana Sentry DW173NW.