ArkSa napisał/a:
Jaka logika Widać, że masz problem z myśleniem. Sami komuniści nie zabili aż tyle osób, a sposób ich rządzenia. Duża część z tych osób zmarłą z głodu, a nie z tego, że ich zabili(oczywiście zbrodnie masowe to też duży procent całości). W przeciwieństwie do religii, gdzie fanatycy zabijają z takich pobudek bezpośrednio.
U ciebie za to nie widać problemów z myśleniem. Jak cię k🤬a zamknę w klatce żebyś zdechł z głodu, to nie będę winny morderstwa, bo to nie ja bezpośrednio, tylko głód cię zabił?
I nie p🤬l, że komuniści nie zabijali i nie zabijają nadal bezpośrednio z powodów ideologicznych, bo to kłamstwo. Zdajesz sobie sprawę jaka rzesza ludzi została zamęczona w gułagach i innych katowniach? Do takich miejsc oprócz przestępców zsyłano właśnie wrogów ideologicznych.
Ja p🤬lę, nie spodziewałem się że ktoś będzie usprawiedliwiał komusze karaluchy...
Cytat:
Poza tym nie wiem czy wiesz, ale obecnie żyje ok. 20 razy więcej ludzi niż 1000lat temu. To tak, jakbyś porównywał obecnego dolara to jego odpowiednika 30 lat temu.
No co ty nie powiesz? I co z tego wynika, jeśli porównamy 100 lat z kilku państw do 1000 lat z całej Europy, części Azji i połowy Afryki?
Cytat:
Teraz chrześcijanie są dużo bardziej normalni, ale w przeszłości nie byli. Problem z Islamem jest taki, że fanatycy obecnie robią to samo co krzyżowcy i inne zjeby fanatyczne tysiąc lat temu.
Ależ ja temu nie przeczę i w żadnym wypadku nie usprawiedliwiam patologii religijnych. Tylko, że ateiści po prostu wymordowali więcej ludzi.