Na moje to osoby głuche powinny mieć skrócony czas pisania, ponieważ mogą w zupełnej ciszy rozwiązywać zadanka i jest im łatwiej, niż osobie zdrowej, która musi się "przejmować dźwiękami wydobywanymi przez inne osoby".

Na moje to osoby głuche powinny mieć skrócony czas pisania, ponieważ mogą w zupełnej ciszy rozwiązywać zadanka i jest im łatwiej, niż osobie zdrowej, która musi się "przejmować dźwiękami wydobywanymi przez inne osoby"
podpis użytkownika
Wszystko co pisałem, piszę i będę pisać jest fikcją i TOTALNIE nie utożsamiam się z tymi poglądami. Po prostu humor, oderwanie od szarej, dołującej rzeczywistości.w tym przypadku ja jako osoba zdrowa czuje sie dyskryminowany poniewarz jakim prawem inwalida ma byc lepszy odemnie?
podpis użytkownika
Tak, jestem ekspertem.Aż się zalogowałem, żeby odpowiedzieć. Dawno nie czytałem tak płytkich głupot na sadolu. Czy ty k🤬a masz chociaż wyobraźnię? Jakim cudem głuchoniemy ma się nauczyć materiału który licealiści przerabiają przez 3 lata skoro ma ZNACZNIE ograniczone porozumiewanie się ze światem? Postawiłeś się kiedyś hipotetycznie w ich sytuacji? Normalni uczniowie chociaż że przychodzą na lekcje Polskiego znudzeni i niewyspani to chcąc nie chcąc słyszą słowa które wypowiadają na lekcji i kujony i nauczyciel. To zostaje w głowie ty ignorancie. Ty się pytasz jaka jest różnica. K🤬A spróbuj chociaż przez jeden dzień zatkać sobie uszy to zobaczysz tą różnicę. Serio aż się zagotowałem jak można mieć tak beznadziejny i obojętny pogląd na otaczający nas świat. ZAWSZE POSTAW SIĘ W SYTUACJI DRUGIEGO CZŁOWIEKA NIM GO OSĄDZISZ OŚLE
. Ja sie K🤬A pytam, jaka jest różnica w pisaniu matury z języka polskiego przez osoby zdrowe i głuche, skoro jedni i drudzy umieją czytać i nie muszą używać słuchu do jej napisania.
![]()