Nie chcesz oddać życia za kraju i oczekujesz ze zrobi to ktoś za Ciebie?
Rozumiem że nie posiadasz na tyle godności aby walczyć o coś co należy do Ciebie.
Jesteś sobą bo Cię ktoś wychował głąbie, nauczył mówić i myśleć po Polsku, próbował wpoić wiedzę którą z mozołem Twoi przodkowie zdobywali przez setki lat.
Obrazek
Wspaniały, pokojowy marsz antyfaszystów, który odbył się dzisiaj w Warszawie.
I te patriotyczne hasła! W sam raz przed 11 listopada.
Nic dodać, nic ująć![]()
Nie oczekuję, że ktoś to zrobi za mnie. Właściwie to mi nic do tego za co ktoś chce umrzeć. Poza tym, nie mam zamiaru umierać za kraj.
Właśnie, że walczę o swoje. Ktoś mnie kiedyś chciał okraść i się obroniłem. Inna sprawa, że nie uważam by Polska do mnie należała.
Taak, taak. Na mnie składa się wszystko co w życiu przeżyłem, wszystkie informacje jakie do tej pory przyswoiłem i to jakie sobie poglądy wyrobiłem blah blah etc. Ale nadal nie czuję się polakiem- nie obchodzi mnie, że kiedyś ktoś walczył na wojnie po stronie Polski czy przeciw niej, nie wzruszam się gdy słyszę hymn i ogólnie nie przejmuję się historią Polski.
Dla mnie ważne jest np by tam gdzie mieszkam, urzędnicy nie uprzykrzali mi życia i ważne jest moje hobby i ważne jest zarabianie pieniędzy... Żyj i się baw- to moje wartości, a nie jakaś gotowość do obrony kraju.
K🤬a, tylu prawicowców i ani jeden nawet nie zreflektował się o co chodzi w tym haśle - jak bezmyślne lemingi.
Bycie dumnym ze swojej narodowości, rasy, koloru oczy, skóry? K🤬a, naprawdę to z czym przychodzicie na świat jest dla was powodem do dumy? To smutne. Może sami mało osiągnęliście w życiu, dlatego możecie być dumni tylko z tego, na co nie mieliście żadnego wpływu.
@bloodwar
Mając takiego pradziadka, który walczył z okupantem i z uporem wracał do swoich itd. to naprawdę dziwię się, że nie czujesz jakiejś dumy z tego powodu.
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz